Stadion Poljud u Splitu (©Reuters)
Stadion Poljud u Splitu (©Reuters)

Hajduk "skida" Rijeku

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 14:51

Bili dočekuju Slaven Belupo u okviru zaostalog meča 21. kola prvenstva Hrvatske

U zaostaloj utakmici 21. Kola Prve HNL, Hajduk će na Poljudu da ugosti koprivničkog prvoligaša Slaven Belupo (18.00). Domaćin je veliki favorit, ali unapred upisane bodove treba da potvrdi i na travi.

Što se tiče forme, Splićani su tu u velikoj prednosti, jer su na poslednjih šest utakmica od mogućih 18 osvojili čak 16 bodova i večeras su u situaciji da svrgnu Rijeku sa četvrtog mesta. S druge strane, Slaven Belupo je možda u najgoroj formi od svih prvoligaša, jer za slavlje ne zna skoro dva i po meseca. U ovom drugom delu sezone trijumfovao je samo jednom, i to protiv Varaždina krajem januara.

Izabrane vesti

18.00: (1,72) Hajduk Split (3,45) Slaven Belupo (4,80)

S obzirom na sve ovo i ne čudi borba za opstanak u kojoj se nalaze Farmaceuti. Split je izuzetno težak teren za vađenje, ali jesenas je Slaven na Poljudu izborio 2:2 pa se nada da isto može da ponovi i ovaj put.

"Kada igraš s ekipama koje se bore za prvoligaški život, normalno je da će one na terenu dati sve od sebe, svu snagu i energiju. Za nas je svaka utakmica važna i nastojimo da je pripremimo na najbolji način", rekao je Hajdukov trener Paolo Tramecani.

Bili se uoči ove utakmice nalaze na petom mestu na tabeli sa 39 osvojenih bodova u 25 odigranih utakmica, a njihov suparnik je trenutno na sedmoj poziciji sa 25 bodova iz 26 duela. U poslednjoj utakmici Hajduk je slavio na gostovanju Lokomotivi sa 2:0 pogocima Marka Livaje i Umuta Najira. Slaven Belupo je u prethodnoj rundi odigrao 1:1 na gostovanju Varaždinu.

"Hajduk je dobra ekipa. Vidi se hijerarhija na terenu. Dobra podela igrača na terenu, dobar miks između rizika i stabilnosti. Naravno, u svakom velikom klubu, pa tako i u Hajduku imate i igrače koji su zaduženi za potez. Kad sve zbrojim i oduzmem i uporedim s našim kvalitetama, nekako mi utakmica deluje otvoreno i zanimljivo", istakao je Tomislav Stipić.

HRVATSKA 1 - ZAOSTALI MEČ 21. KOLA

Sreda

18.00: (1,72) Hajduk Split (3,45) Slaven Belupo (4,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1Hajduk SplitSlaven Belupo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara