Gotovo je, nema više: Robert Levandovski (©Reuters)
Gotovo je, nema više: Robert Levandovski (©Reuters)

Haland posvađao Bavarce i Poljaka: Bajern nije izgubio igrača Levandovskog, već čoveka Roberta

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.05.22. | 03:26

Menadžer Pini Zahavi kaže da je tim iz Minhena istorija, da jedan od najboljih napadača na svetu želi da ispuni životni san i pridruži se Barseloni

Pukla je ljubav Roberta Levandovskog i Bajerna. Posle osam godina sjajne saradnje, golove, pehara, došlo je vreme za novu stranicu u karijeri poljskog napadača. Iskusni as je jednom nogom u Barseloni, ali ugovor ga koči – saradnja s timom iz Minhena je do juna naredne godine.

U Bajernu se ne mire tako lako sa odlaskom duše tima u prethodnoj skoro deceniji. Opet je prst krivice uperen u Pinija Zahavija, poznatog menadžera. On je prošle godine odveo Davida Alabu iz Minhena u Real Madrid. Austrijanac je otišao put Santijago Bernabeu bez obeštećenja. Sada je i Levandovski na izlaznim vratima Alijanc arene.

Izabrane vesti

Bajern je istorija za Roberta Levandovskog“, rekao je Zahavi u intervjuu za Bild.

On je objasnio istoriju nesuglasica na relaciji Levandovski – Bajern, demantujući da je on krivac što Poljak želi da napusti Minhen ovog leta, kako tvrdi Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bavaraca.

Nisam želeo da javno dajem ove izjave jer veoma poštujem ovaj klub bogate istorije. Ali, nemoguće je da ne reagujem na izjave Hasana Salihamidžića. Odabran sam za neprijatelja jer je David Alaba doneo odluku da napusti klub pre godinu dana. Ne zato što sam ja uticao na njegovu odluku već su odgovorni u tim pregovorima nisu uspeli da mu daju zadovoljavajuću ponudu“, pojasio je Zahavi.

Subota, 21.00: (2,15) Liverpul (3,50) Real (3,60)

Iako ima ugovor na još godinu dana, Poljak je završio s nemačkim gigantom. Na Barseloni i Bajernu je da se dogovore oko visine obeštećenja. Napadač ima već 34 godine, pa sigurno da mu cena nije velika.

Robert želi da napusti Bajern posle osam godina u klubu kome je dao sve. Sa 34 godine ima priliku da ispuni životni san i pridruži se klubu o kome je oduvek sanjao. Zašto mu Bajern uskaraćuje ovu priliku?“, zapitao se Zahavi.

Novac nije problem, tako tvrdi menadžer poljskog reprezentativca.

Za Roberta je stvar jasna, želi da napusti Bajern ovog leta. Ovde nikog nije briga za novac, ni Roberta ni mene. Mesecima se ne oseća poštovanim od nadležnih, to je istina. Bajern nije izgubio igrača Levandovskog, već čoveka Roberta“.

On je otkrio detalje razgovora sa zvaničnicima Bajerna prošle godine.

Došao sam u Minhen na sastanak sa Oliverom Kanom, Hasanom Salihamidžićem i Markom Nepeom. Rekao sam im: ’Šta mislite o produžetku Robertovog ugovora’? Bila je tišina. Nije bilo ni ne, ni da, možda....Samo tišina. Tada sam im pred kraj sastanka rekao da ga prodaju sledećeg leta. Rekli su mi da to ne žele, ali ako neko donese 120.000.000 evra, onda možemo da razgovaraamo. To je novac koji bi otprilike bio dovoljan da se dovede Haland, uključujući sve naknade“.

Bavarci su želeli Norvežanina, koji je na kraju otišao u Mančester Siti.

Robert je veoma inteligentna osoba, ne samo najbolji napadač na svetu. On je tačno znao šta se dešava oko njega i šta je Bajern planirao. Tako je Robert sve vreme znao da Bajern želi da ga zameni Halandom. Erlingov otac je to čak i potvrdio, rekavši mu pre izvesnog vremena u ličnom razgovoru: 'Moj sin dolazi u Bajern za 50 odsto'. Fudbalski svet je veliki, ali nema tajni...“

Oliver Kan je rekao da Levandovski mora da ispuni ugovor i da ostane do kraja, do sledeće godine.

U svakom slučaju mogu da zadrže Roberta još godinu dana. Da budemo iskreni, on ima ugovor, ali ja to ne bih preporučio. Za Roberta Levandovskog, Bajern je istorija“, ponovio je Zahavi.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------



tagovi

Bajern MinhenBarselonaPini ZahaviHasan SalihamidžićOliver KanBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara