Oliver Kan (©Reuters)
Oliver Kan (©Reuters)

Kan: Leva ostaje, mi smo sila, a ne razvojni klub! Ćavi: Biće teško, znate kakav je Bajern...

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.05.22. | 16:53

Izgleda da su Bavarci spustili rampu za transfer Roberta Levandovskog

Jedna je saga izgleda pri kraju, prema poslednjim informacijama Kilijan Mbape će ostati u Parizu, a moguće da se bližimo razrešenju još jedne dileme - one koja se tiče sudbine Roberta Levandovskog. U razmaku od 24 sata dosta se toga izokrenulo, pa od viđenog prelaska Poljaka u Barselonu sada imamo takav ambijent na Nou Kampu kao da se radi o "nemogućnoj misiji".

Da neće sve ići kao po loju nagovestio je prvi čovek La lige Havijer Tebas, podsetivši da Barsa bez prodaje nekih od najboljih igrača ne može da dovodi velike i skupe zvezde, a potom su se nadovezali izvršni direktor Bajerna Oliver Kan i trener katalonskog tima Ćavi Ernandez.

Izabrane vesti

Okreni-obrni, utisak je kako je jedan od najboljih igrača na planeti na današnji dan mnogo bliži ostanku u Minhenu nego odlasku.

"Da, Leva jeste jedna od naših opcija. On je rekao da želi da napusti Nemačku, njegova želja nije sporna, ali mi sada moramo da pregovaramo sa klubom. A znate kako to ide sa Bajernom, sigurno nam neće olakšati posao", izjavio je Ćavi pre nego što je potvrdio Tebasove reči da Barselone ne može da dovodi nove igrače ukoliko nekih od fudbalera iz aktuelnog rostera ne reši.

Mladi stručnjak je takođe nagovestio praktično sigurne odlaske Brajtvajta, Umtitija, Rikija Puđa i Oskara Mingeze, podvukavši da se lista tu verovatno ne završava:

"Ako me pitate za Dembelea - da, utakmica protiv Viljareala mogla bi da bude njegova poslednja u dresu Barselone. Mi smo optimisti, nadamo se da će produžiti ugovor, ali"...

Eventualni odlazak Usmana Dembelea kao slobodnog igrača i prodaja Frenkija de Jonga o kojoj se sve češće govori napravili bi prostor u budžetu za dovođenje Robeta Levandovskog, najverovatnije i još jednog jakog imena, međutim realnost je takva da se pita - Bajern.

Upravo je o tome danas govorio Oliver Kan. Njega su pitali koje bi to obeštećenje zadovoljilo nemačkog šampiona, za koliko novca bi pristali da prodaju Poljaka?

"Ovde se ne radi o ceni. Robert ima ugovor do 2023. i ispuniće ga do kraja".

Hasan Salihamidžić je nedavno izjavio kako je Bajern predstavio Levi ponudu za novi ugovor, sam igrač tvrdi da do toga nije došlo. Na to je Kan poručio:

"Ponuda je predočena njegovom agentu. Da nije, ne bismo o tome govorili javno".

Govorići na temu finansija i koliko je teško zadržati najbolje igrače prvi čovek bavarskog velikana kazao je kako se posledice pandemije koronavirusa i dalje osećaju, podsetio da je Bajern ostao skoro bez 200.000.000 planiranog profita i podvukao da svi klubovi imaju iste probleme, ali da neki manje a neki više vode računa o tome da posluju odgovorno.

Na pitanje da li bi ta "odgovornost" mogla od Bajerna da napravi razvojni klub, Kan je bio izričit:

"Za mene je sportski rezultat prioritet. Ali bez ugrožavanja ekonomske stabilnosti. U budućnosti će biti važno proceniti koje rizike klub može da preuzme kako ne bi zaostatajao za drugim vrhunskim timovima. Čujem kako neki ljudi sada govore: Imaćemo šansu protiv Bajerna. Mogu samo da im poručim da ćemo razgovarati o svemu na kraju iduće sezone. Bajern nije i nikada neće postati razvojni klub. Mi smo i dalje velika sila. Mnogo je igrača koji umiru od želje da zaigraju kod nas. Razvojni klubovi su primorani da prodaju svoje najbolje igrače. Mi to ne radimo".

Na vruću temu "Robert Levandovski" nadovezao se i Kanov prethodnih Karl Hajnc Rumenige. On ne sumnja da će Poljak i u narednoj sezoni nositi dres Bajerna.

"Iz mog iskustva s njim mogu da kažem da se radi o vrhunskom profesionalcu. Robert nije starleta željna pažnje. Davaće golove za nas i naredne sezone. Nadam se da će biti na istom nivou".

Čini se da je pravo vreme da se i Leva oglasi posle svega...


tagovi

Robert LevandovskiOliver KanĆavi

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara