Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hansi Flik preuzima reprezentaciju Nemačke

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.05.21. | 18:49

Čeka ga ugovor na tri godine, pišu nemački mediji

Kako piše "Abendzeitung", Hansi Flik će biti novi selektor Nemačke posle Evropskog prvenstva ove godine. I dva velika turnira potpadaju u njegov predviđeni ugovor.

Prema informacijama pomenutog izvora, Flik će dobiti trogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Minhenske novine ističu da će Flik naslediti Leva posle Evropskog prvenstva ovog leta i da će predvoditi Manšaft na Svetskom prvenstvu 2022. godine i na Evropskom prvenstvu 2024. godine. Za sada ove informacije nisu ni potvrdili niti demantovali iz nemačkog saveza.

Flik se dugo pominje kao kandidat za naslednika Leva. Napustiće Bajern na kraju sezone iako ima ugovor do 2023. godine. Bavarci su našli zamenu u vidu Julijana Nagelsmana.

Hansi Flik je već radio kao asistent u reprezentaciji od 2006. do 2014. godine kao desna ruka Levu i bio je uključen u osvajanje Svetskog prvenstva 2014. godine.

Oliver Kan je govorio o temi prelaska Flika na mesto selektora i istakao da Bajern neće dobiti finansijsku kompenzaciju jer će ugovor Flika sa Bajernom biti poništen.

Već je ranije Flik govorio da je to otvorena mogućnost.

"Naravno da je to opcija, ali moram najpre da svarim sve. Poslednjih par nedelja mi nije bilo lako. Zbog toga je čitav proces, da kažem klubu i naravno mojim igračima, bio jako važan za mene", rekao je nedavno Flik.


tagovi

Hansi Flik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara