Haskić posle transfera u Velež: Naježim se kada pomislim na Lalatovića...

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.12.21. | 11:18

Nekada najbolji strelac Superlige ponovo će igrati u regionu

Prethodnih dana medijskim nebom u Bosni i Hercegovini odjeknula je vest da nekadašnji najbolji strelac Super lige Nermin Haskić, karijeru nastavlja u mostarskom Veležu. Sigurno, ime koje niko nije očekivao u Premijer ligi, a upravo je nekadašnji napadač Radničkog iz Niša govorio za medije u BiH o dolasku u redove Rođenih iz japanske druge lige, Omija iz Ardije.

Izabrane vesti

„Hteo sam da sa svojom porodicom budem negde bliže. Dugo sam bio odsutan. Velež se javio, privukao me lepom pričom i tradicijom, tako da mi je drago da sam potpisao ugovor na godinu i po. Jedva čekam da krenu pripreme“, istakao je Haskić, u razgovoru za portal sportske.ba.

Na spomen Nermina Haskića svakako je prva asocijacija ona čudesna sezona u Radničkom iz Niša 2018/2019. Tada je sa 24 gola i 13 asistencija bio najbolji strelac Super lige, ostavivši iza sebe Rikarda Gomeša (20 golova), Ognjena Mudrinskog (18), El Fardu Bena (17). Bio je glavna poluga tima koji je bio vicešampion Srbije, a koju je sa klupe predvodio Nenad Lalatović.

„Verujte mi, na svaki spomen Radničkog iz Niša i trenera Nenada Lalatovića, ja se sav naježim. Bilo je odlično. Ja sam tamo otišao na preporuku pomoćnog trenera, sa kojim sam igrao u Voždovcu, pre 10 godina. Tako smo stupili u kontakt i brzo smo se dogovorili. Ja sam znao da trener Lalatović uvek pravi dobre rezultate. Sastavili smo odličnu ekipu i mnogi su napravili jako dobre transfere, uključujući i mene. Bilo je prelepo za igrati tu godinu dana i mislim da se tako nešto nikad neće ponoviti. Bio sam u jako dobroj formi, davao sam golove i Partizanu i Crvenoj Zvezdi i Vojvodini. Bio sam u jako dobroj formi“, istakao je Haskić te otkrio kako je došlo do tada iznenađujućeg transfera u japansku drugu ligu, uprkos brojnim ponudama koje su u tom trenutku stizale u klub sa Čaira.

„Rado se sećam svega u Nišu i pamtiću to do kraja života. Skauti iz Japana su tada dolazili da me gledaju. Pratili su dve tri utakmice i bili su zadovoljni. Ja nisam odmah otišao tamo te sezone kad sam bio najbolji strelac. Ostao sam još pola sezone i otišao sam u januaru. Bilo je stvarno tada dosta ponuda, za Tursku, i još nekih jako dobrih klubova. Međutim, odlučio sam se za Japan i iz ove perspektive nisam se pokajao“.

Dotakao se Haskić i perioda u Japanu, te privikavanju na tamošnji život i fudbal .

„Sa mnom je bio golman Partizana Filip Kljajić. Imali smo sreće da nađemo stan u istoj zgradi i to nam je mnogo pomoglo. Klub nam je izašao u susret, imali smo prevodioce u svakom momentu pri ruci. U svim zemljama te druge lige su malo teže. Sećam se kad smo igrali prijateljske utakmice protiv ekipa iz Prve lige, video se kvalitet i da imaju mnogo dobrih i spremnih igrača. To se može videti i po igračima koji dolaze iz Evrope. Na primer u Kobeu su bili Iniesta i Vermalen. Što se tiče japanaca, jako su tehnički potkovani i tempo fudbala je mnogo jak“.

 Period u Japanu ipak nije bio ni blizu uspešan kao što je to bio slučaj u Nišu. Upisao je 34 nastupa i postigao tek pet golova, dok mu je isto toliko utakmica bilo potrebno da u sezoni života pokori Super ligu Srbije.

„Bez obzira na sve bilo mi je jako lepo. Oprostio sam se emotivno od svog bivšeg kluba na društvenim mrežama. Žao mi je što moje igre nisu bile na adekvatnom nivou, a i klub je bio u teškoj situaciji. Borili smo se za opstanak zadnju sezonu i jedva smo ostali u ligi. Međutim, ja sam stvarno uvek davao svoj maksimum i navijači su to znali prepoznati. Dobio sam mnogo poruka u kojima su mi pisali da im je žao što odlazim. Uživao sam tamo, bilo je jako lepo“, završio je Nermin Haskić, novi fudbaler mostarskog Veleža.


tagovi

Nermin HaskićVelež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara