Foto: Reuters
Foto: Reuters

Henderson "sklonio" De Heu sa gola Junajteda: Real i Pari Sen Žermen već spremaju ponude

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.04.21. | 14:10

Španac u prvom planu nakon više od mesec dana bez utakmice u klubu

Tokom decenijskog staža u dresu Mančester Junajteda David de Hea je ostavio veoma zapažen trag, međutim aktuelna sezona u kojoj je Španac tek bleda senka golmana koji je tri puta proglašavan za igrača godine u klubu povod je za sve učestalije priče o njegovoj budućnosti. Uz to, činjenica da je Din Henderson uspeo da opravda poverenje Olea Gunara Solskjera i iskoristi mesto među stativama, dovela je u pitanje status donedavno neprikosnovene jedinice Junajteda te se na Ostrvu sve glasnije govori o rastanku, a prema pisanju Dejli Mejla među klubovima zainteresovanim za 30-godišnjeg čuvara mreže su Pari Sen Žermen, Real Madrid i Atletiko Madrid.

Španski golman koji je u aktuelnoj sezoni branio na 29 utakmica i primio 37 golova, početkom marta je dobio specijalnu dozvolu za izostanak usled "privatnih razloga", međutim po povratku u konkurenciju De Hea se našao u situaciji da meč počne na klupi, kao rezerva mlađem kolegi.

Izabrane vesti

Naime, Henderson je priliku koja mu se iznenada ukazala iskoristio na idealan način čime je pokazao da predstavlja ozbiljnu konkurenciju iskusnijem golmanu. Čuvar mreže rođen 1997. godine na međunarodnoj sceni je ostao nesavladan u dvomeču sa Real Sosijedadom, dok je protiv Milana primio samo jedan gol. Na izdanja u Ligi Evrope nadovezala su se četiri premijerligaška susreta u kojima je ukupno jednom kapitulirao - u nedeljnoj pobedi nad Brajtonom (2:1) čime se kandidovao za ozbiljnog konkurenta slavnijem kolegi.

Engleski golman tako je ujedno i podgrejao priče o De Heinoj sudbini koje su postajale tema javnosti nakon svakog novog kiksa Španca, a bilo ih je od početka sezone više nego što smo od njega navikli, pa nije mnogo prošlo do ponovnih spekulacija po pitanju naredne destinacije golmana Crvenih đavola.

Prema saznanjima Dejli mejla zainteresovani za dovođenje De Hee su Real Madrid i Pari Sen Žermen, a situaciju pomno prati i Atletiko Madrid iz kojeg se Španac i otisnuo ka Mančesteru. Ipak, pre potencijalnih ponuda giganti će dobro razmisliti i izmeriti budžet imajući u vidu da se procenjuje da Junajted golmana ne bi pustio za manje od 50.000.000 funti, odnosno oko 58.000.000 evra, a da bi problem mogla da predstavlja i veoma visoka plata čuvara mreže koji nedeljno inkasira oko 440.000 evropskih novčanica.

Upravo polemika na temu budućnosti Šanaca i njegov status u klubu bili su povod da se oglasi Solskjer koji je pre nešto više od tri nedelje istakao da ima puno poverenje u čuvara mreže.

"Nisam slep. Vidim i ja šta mediji pišu poslednjih sedmica, neki su otpisali De Heu. Totalno pogrešno. David je i dalje vrhunski golman. David de Hea je deset godina u Mančesteru i sve vreme je briljantan. Brani izvanredno, sezonu za sezonom i to na vrhunskom nivou. Dozvolio sam mu da otputuje u Španiju zbog rođenja deteta. Umesto njega branio je Din Henderson i zadovoljan sam kako je obavio posao. Siguran sam da će isto biti i narednog puta kad bude dobio šansu. Din uči. Sve je bolji i bolji, napreduje. Kod nas nema nedodirljivog 'broja jedan'. Morate da se dokazujete sve vreme", rekao je Norvežanin.

Ipak, samo reči šefa stručnog štaba nisu dovoljne da razuvere javnost, s obzirom na to da je Henderson ostao među stativama i posle De Heinog povratka, a nekadašnji štoper Junajteda Rio Ferdinand istakao je da Španac neće prihvatiti da bude druga opcija.

"Ukoliko Din Henderson završi sezonu kao broj jedan, David de Hea će učiniti sve da ode iz kluba. Siguran sam. On voli Junajted, živi i diše za klub, ali ne vidim ga kako predaje dres Hendersonu i prihvata da sa strane sedi i čeka šansu. Nema šanse, poželeće da ode", rekao je nakadašnji De Hein saigrač.

Povratak De Hee među stative ili odlazak - izvesno je da su jedine dve opcije, a na Solskjeru je da potvrdi svoje reči ili ih demantuje, mada se malo pita i tranutno briljantni Henderson.


tagovi

David De HeaDin Henderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara