Stevan Jovetić (©Reuters)
Stevan Jovetić (©Reuters)

Hertina muka s golmanima, Jovetić čupa Berlince iz provalije

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 13:15

Plej-aut Bundeslige: Hamburger gostuje na Olimpijskom stadionu osokoljen sa pet vezanih pobeda u Cvajti

Herta je tragičar 34. kola u Bundesligi. Štutgart je u poslednjim trenucima uspeo da osigura opstanak, dok Berlinci moraju u baraž posle poraza u Dortmundu od Borusije. Rival im je gigant sa severa zemlje, Hamburger, koji godinama tavori. Nije uspeo HSV u Cvajti da bude ispred Šalkea i Verdera, koji su se vratilli u najbolje društvo, pa 180 minuta duela sa plavo-belima odlučiće o poslednjem putniku u elitu.

Herta je bila očajna ovog meseca. Osvojila je samo bod u prethodna tri kola, pa sada strepi za opstanak. Gosti dolaze danas (20.30) na Olimpijski stadion osokoljeni posle pet pobeda u nizu u Cvajti.

Izabrane vesti

Jedan od aduta domaćina je iskusni napadač Kevin Prins Boateng. Nije bio starter u meču u Dortmundu protiv Borusije, ali bi Feliks Magat mogao da mu ukaže šansu od prvog minuta protiv Hamburgera. Iskusni stručnjak je legenda HSV-a. Kao igrač je osvojio tri titule državnog šampiona i Kup UEFA.

20.30: (2,45) Herta (3,30) Hamburger (3,15)

Herta ima problema s golmanima. Poljak Marsel Lotka je dobio udarac u glavu na meču protiv Milionera prošle nedelje i pod znakom pitanja je za večerašnju prvu utakmicu. Njegova zamena Aleksandar Švolov nije branio više od meseca dana, kao i Rune Jarštejn, pa bi u vatru mogao da bude gurnut Oliver Kristensen. Rovit je Marton Dardai, dok su van stroja Klinter, Li i Selke.

Glavni adut plavo-belih je crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić. Bivši igrač Partizana je postigao samo šest golova, a i sa tim skromnim učinkom je najbolji strelac tima.

Hamburger je u foto-finišu prestigao Darmštat i stigao na treću poziciju. Do 2018. godine nikada nije ispadao u niži rang, ali već tri sezone ne uspeva da se vrati tamo gde pripada, u Bundesligu. Trener gostiju Tim Valter ne može da računa samo na levog beka Tima Lajbolda i finskog vezistu Andija Suhonena.

Hamburgeru je ovo treće učešće u plej-autu, ali prvo kao član Cvajte. Kada su poslednji put igrali u Bundesligi u sezoni 2017/2018, Herta je oba puta sa po 2:1 dobila Hamburger. Kvota u Mozzartu na tip GG3+ je 2,25.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BUNDESLIGA, PLEJ-AUT (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

20.30: (2,45) Herta (3,30) Hamburger (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HamburgHertaBundesligaCvajtaStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara