Rafael Varan, Dani Karvahal i Karles Alenja (©Reuters)
Rafael Varan, Dani Karvahal i Karles Alenja (©Reuters)

Hetafe poslao ponudu Barseloni za Alenju, Valensija ne odustaje od trke za potpis veziste

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 09:48

Na Nou Kampu moraju što pre da preseku

Proveo je Karles Alenja minulih šest meseci u Hetafeu, a sada je vrlo blizu da se trajno preseli u predgrađe Madrida. Nekoliko klubova je pokazalo interesovanje da otkupi vezistu od Barselone, među njima i Hetafe, koji je, za sada, najkonkretniji.

Poslali su čelni ljudi Hetafea zvaničnu ponudu na adresu Barselone čim se u trku ozbiljnije umešala Valensija, na čiju je klupu po završetku sezone seo Pepe Bordalas, koji je pet godina bio trener Hetafea. Prodisao je Karles Alenja pod Bordalasom, pa ne čudi što je na meti Slepih miševa. Jedno je sigurno – Karles Alenja ne ostaje na Nou Kampu.

Izabrane vesti

EURO, 18.00: (2.60) Engleska (3.20) Nemačka (2.80)

Ne nelazi se ispisnik La Masije u planovima Ronalda Kumana. Na tom polju nije došlo do zaokreta ni posle dobre sezone u Hetafeu i Karles Alenja polako pakuje kofere i trajno diže sidro sa Nou Kampa. Najavio je centralni vezista da više ne želi da se šeta po pozajmicama i svakih šest meseci menja klub. U poslednjih godinu i po dana živeo je u Sevilji, Barseloni i Madridu. Povratku u Madrid je najbliži, jer je Hetafe prvi povukao potez.

Zvanična ponuda je poslata na Nou Kamp, a odgovor Barselone očekuje se da stigne u ekspresnom roku. Dan ili dva. Neće previše čekati u Hetafeu kako bi saznali na čemu su. Sužen je prostor za manevar Valensiji i Pepeu Bordalasu, moraće brzopotezno da reaguju ako ne žele da ostanu bez Karlesa Alenje.

Barselona je bila bliža opciji da pošalje Karelsa Alenja na Mestalju, jer bi u sklopu tog transfera uz doplatu u suprotnom smeru mogao da krene levi bek Hose Gaja, koji je sa Španijom na Evropskom prvenstvu. Podgreva se priča oko odlaska Đordija Albe u Inter, Blaugrani bi preko potrebno bilo ojačanje na levom beku, a Hosea Gaju vide kao idealno rešenje i prirodnu zamenu za Đordi Alba.

Takođe, Slepi miševi su zainteresovani i za Martina Brajtvajta, kojeg Barselona želi da se reši. Jasno je da bi zbog svega toga radije trgoval sa Valensijom i pokušala da jednim udarcem ubije dve muve i dovede kapitalca.

Karlesu Alenji ugovor sa Blaugranom ističe na leto 2022. godine i ovo je poslednja prilika da se na Nou Kamp na ime njegovog transfera slije novac u poprilično praznu kasu, koju je malo popunio Žan Kler Todibo prelaskom u Nicu.


tagovi

Karles AlenjaHetafeBarselonaValensijaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara