Hamid Agalarov (©Printscreen)
Hamid Agalarov (©Printscreen)

Himkijev juriš u Podmoskovlju, Agalarov je snaga Ufe

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 10:26

Plej-aut Premijer lige Rusije: Danas će biti poznata poslednja dva učesnika elitnog ranga

Ruski klubovi neće igrati Evropu naredne sezone zbog rata u Ukrajini, pa je nekada jedan od najjačih šampionata na svetu van “Liga petice” izgubio na značaju. Zenit je i ove sezone potvrdio dominaciju. Iz lige su ispali nekadašnji šampion Rubin iz Kazanja i Arsenal iz Tule Miodraga Grofa Božovića. Zbog neigranje međunarodnih takmičenja postoji mogućnost da se liga proširi, pa da ovi klubovi ostanu u najboljem društvu.

Poslednja dva sigurna učesnika elitne lige Rusije biće poznata danas kada se igraju revanši plej-auta. Himki je ove sezone umeo da iznenadi ekipe iz vrha, ali nije uspeo posle ligaškog dela da osigura opstanak, pa će morati to pravo da izbori kroz plej-aut. U prvom meču tim iz Podmoskvlja je poražen u Habarovsku od SKA sa 1:0, pa danas (13.00) na Himki areni mora da juri prednost protiv četvrtoplasiranog tima u drugoj ligi ove države.

Izabrane vesti

Emerson, internacionalac iz Konga, postigao je jedini gol za svoj tim u prvom meču u Habarovsku. Himki mnogo bolje igra na svom stadionu. Poslednjih pet utakmica nije poražen, ima tri pobede i dva remija. Između ostalih, ekipa iz Podmoskovlja je dobila na svom terenu i velikane iz Moskve - Spartak sa 2:1 i CSKA sa 4:2, pa je to argument koji daje pravo četi trenera Sergeja Jurana da može da nadoknadi minus iz prvih 90 minuta plej-auta.

13.00: (1,92) Himki (3,35) SKA Habarovsk (4,30)

Ufa je bliža opstanku. U prvom meču u Orenburgu bilo je 2:2. Domaćin sve nade polaže u prvog strelca Premijer lige Hamida Agalarova. Talentovan naapdač ima samo 21 godinu i nema sumnje da će ove godine da napusti Ufu i ode u neki bogatiji klub. On je postigao 19 golova ove u prvenstvu. Bio je strelac i u prvom meču u Orenburgu, kada je iz penala matirao domaćina. Na prethodnih deset utakmica je sedam puta zatresao mrežu.

Momak rođen u Mahačkali u Dagestanu je mladi reprezentativac Rusije. Posle matičnog Anžija, već drugu godinu je u Ufu. Prošlu polusezonu je proveo na pozajmici u Volgaru iz Astrahana. Eksplodirao je ove godine u dresu Ufe i nema sumnje da će biti jedna od zvezde prelaznog roka u Rusiji. Kvota u Mozzartu na tip 0-2 na meču Ufa - Orenburg je 1,80.

15.00: (1,87) Ufa (3,50) Orenburg (4,30)

U plej-autu Premijer lige Rusije važi pravilo gola u gostima.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

RUSIJA 1 – FINALE PLEJ-AUTA (REVANŠI)

Subota

13.00: (1,92) Himki (3,35) SKA Habarovsk (4,30) /prvi meč: 0:1/

15.00: (1,87) Ufa (3,50) Orenburg (4,30) /prvi meč: 2:2/

***kvote su podložne promenama



tagovi

HimkiRusija 1RusijaSka HabarovskOrenburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara