Hari Kejn (©Reuters)
Hari Kejn (©Reuters)

Hoće li Bajern ponovo da izgori u Menhengladbahu?

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.09.23. | 13:29

Pet puta zaredom Bavarci nisu pobedili Borusiju računajući sva takmičenja

Ako možete da nađete nekoga ko je u poslednje vreme uspevao redovno da muči Bajern, onda morate da pokažete na Menhengladbah. Bavarski gigant nije savladao Ždrepce pet puta zaredom, ako u statistiku uvrstimo i DFB Pokal. Uloga favorita je ponovo na strani minhenskog tima, ali on je već nekoliko puta opečen na ovoj poziciji protiv Borusije (18.30).

Tradicionalni derbi Bundeslige i Bajern i Menhengladbah dočekuju sa strepnjom. Bavarci su daleko od prave forme i igre na kakvu smo od njih navikli, a dobro je poznato koliko loše poslednjih godina prolaze protiv nekada najvećeg rivala – nisu dobili poslednjih pet mečeva. S druge strane, Borusija grca, od Augzburga je primila čak četiri gola, da bi je potom Bajer Leverkuzen pregazio kao plitak potok.

Izabrane vesti

Šampion je, rezultatski gledano (3:1), lako izašao na kraj sa Augzburgom protekle nedelje, međutim realnost je drukčija. Četa Tomasa Tuhela bila je na očekivanom nivou tek petnaestak minuta i samo zahvaljujući daleko većem individualnom kvalitetu uspela da slomi bavarskog rivala.

Utisak je kako Bajern nije dovoljno kreativan u poslednjoj trećini terena, suviše prepušta loptu rivalu, taktizira... I na sve to Džamal Musijala je povređen.

18.30: (9,50) Menhengladbah (6,50) Bajern (1,30)

A, poslednji put se radovao protiv Koltova u maju 2021. i to sa 6:0. Od tada, međutim, ne zna način da se suprotstavi Menhegladbahu. Ako se osvrnemo na sedam utakmica unazad, vidimo da je ova pobeda iz završnih kola Bundeslige bila jedina za Bavarce.

Bajern ima još lošiji rezultat na Borusija Parku. Poslednja dva odlaska na ovaj stadion završila su se porazom, a u oktobru 2021. je čak doživeo debakl sa pet primljenih golova u DFB Pokalu. U prethodnih pet sukoba tamo nije pobedio, ukratko, poslednji skalp u gostima Menhengladbahu se odigrao u martu 2019.

"Čim statistička serija krene protiv nas, mi uglavnom počinjemo da ne verujemo", rekao je gostujući trener Tomas Tuhel. "Putujemo u Gladbah kao favoriti sa samo jednim uslovom, a to je pobeda. To je naš jedini, apsolutni cilj".

-----------

KEJN NE DAJE GOL - 2,41 - KEJN POSTIŽE POGODAK - 1,50

-----------

Uvodna dva prvenstvena kola protekla su dobro za tim iz Minhena. Prvo je savladan Verder, a onda Augzburg u lokalnom derbiju. Generalno, vidi se da Bajern deluje zdravije od kiksa u nemačkom Superkupu. A pred reprezentativnu pauzu koja se bliži, sigurno ne bi voleo da poremeti raspoloženje koje je uspeo da stvori u kabini posle dve pobede.

"Znamo šta sledi. Ovaj meč je emotivan, to je poseban meč sa bogatom istorijom. Moramo da igramo po našim principima. Znajući da ništa ne radimo sami, da radimo kao tim i da se fokusiramo na svoju igru. Siguran sam u to", dodao je Tuhel.

Naravno, Menhengladbah će se suočiti sa jednim od najtežih testova u Bundesligi na papiru, koliko god im bolji rezultat prethodnih godina u međusobnim susretima ide u prilog.

"Moramo da igramo hrabro, da se branimo sa prednjih pozicija i da smanjimo zaostatak", rekao je Herardo Seoane, trener Ždrebaca.

Gladbah je tokom leta ostao bez najboljeg igrača u svakoj liniji tima. Otišli su Remi Bensebaini, Jonas Hofman i Markus Tiram. Takođe i kapiten Lars Štindl. Pojačanja su stigla, međutim treba vremena da se uklope. To su pokazala uvodna dva kola.

Da Borusija može da računa na ekipu od prošle sezone – a imajući u vidu noviju tradiciju – možda ne bi bila loša ideja potražiti još jedno "iznenađenje" u ovom okršaju...

---------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

---------

BUNDSLIGA - 3. KOLO

Petak

Dortmund - Hajdenhajm 2:2 (2:0)

/Brandt 7, Čan 15 - Dinkči 61, Klajndinst 82/

Subota

15.30: (2,25) Augzburg (3,50) Bohum (3,35)

15.30: (2,65) Hofenhajm (3,25) Volfzburg (2,75)

15.30: (1,28) Leverkuzen (6,75) Darmštat (10,5)

15.30: (2,30) Štutgart (3,50) Frajburg (3,25)

15.30: (2,70) Verder (3,35) Majnc (2,60)

18.30: (9,50) Menhengladbah (6,50) Bajern (1,30)

Nedelja

15.30: (2,10) Ajntraht (3,40) Keln (3,60)

17.30: (3,05) Union Berlin (3,50) RB Lajpcig (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBajern MinhenBorusija Menhengladbah

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara