Dominik Livaković (©Reuters)
Dominik Livaković (©Reuters)

Hoće li neko da zatrese mrežu Modrih?

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.12.20. | 12:45

Dinamo iz Zagreba lider Grupe K, a jedina je ekipa, računajući i Ligu šampiona, koja nije primila gol u grupnoj fazi. Hrvatski šampion gostuje Fajenordu u Roterdamu. Biti ili ne biti za CSKA iz Moskve

Dinamo je lider šampionata Hrvatske, ali mu Osijek diše za vratom. U Ligi Evrope su Modri hit. Ne toliko zbog prvog mesta u Grupi K ispred Fajenorda, CSKA iz Moskve i Volfzbergera, koliko zbog činjenica da se mreža čete Zorana Mamića nijednom nije zatresla u grupnoj fazi. Za 360 minuta golman Dominik Livaković nijednom nije primio gol. To je jedinstveni učinak u Evropi. Ni u Ligi šampiona nema tima koji je sačuvao svoju mrežu.

Modri danas gostuju u Roterdamu Fajenordu (18.55), koji je drugi sa tri boda manje. Iskusni stručnjak holandskog velikana Dik Advokat najavio je kraj karijere na kraju godine.

Izabrane vesti

Dinamo na popularni „Tiganj“ stiže kompletan, bez zaraženih fudbalera. Svi su bili negativini na testiranju pred put u Roterdam. Portal Germanijak prenosi da bi Dinamo uskoro mogao da ostane bez najvećeg talenta Joška Gavrdola. On je na pozajmici iz Lajcpciga koji ga je letos platio čak 16.000.000 evra, ali bi Bikovi već narednog meseca mogli da ga povuku nazad, da konkuriše za tim Julijana Nagelsmana.

Trener Dinama Zoran Mamić kaže da ne idu po bod, žele sva tri.

"Ne želimo da igramo na bod. Želimo da dobijemo utakmicu, želimo to da rešimo svojim snagama, svojim rezultatima, svojom kvalitetom, da ne zavisimo od drugih. Gledali smo našeg rivala u nedelju. Utreht je zaslužio da dobije tu utakmicu. Golman Fajenorda je odbranio pet, šest zicera. Nije Fajenord bio tako dobar. Ne znam da li je to zbog problema s povredama, problema koji imaju unutar ekipe ili su se koncentrisali na nas, ali definitivno tu utakmicu nisu bili dobri“, rekao je Mamić pred put u Holandiju, prenosi Germanijak.

Za domaćina zbog crvenog kartona u prošlom kolu neće igrati danski napadač Nikolaj Jorgensen. Tri žuta kartona ima Bart Nivkop. Povređni su Konteh, Harps, Sinistera, Fer, Boženik.. .Imaće Dik Advokat puno problema kako da sastavi startnih 11. Glavni adut je iskusni napadač Stiven Berghjus. Na Maksimiru u prvom meču nije bilo pogodaka.

CSKA je razočarao. Nema nijedan trijumf, tri remija u grupnoj fazi i trenuno je poslednji. Armejci su postigli samo dva gola za 360 minuta. Pobeda je imperativ protiv austrijskog Volfzbergera danas (18.55) ako ruski gigant želi da ostane u igri za šesnaestinu finala Lige Evrope. U prvom odmeravanju snaga ova dva rivala nije bilo pobednika – 1:1.


tagovi

Liga EvropeDinamo ZagrebFajenordCSKA MoskvaVolfzberger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara