Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Hrvatska: Hajduk protiv tradicije u Velikoj Gorici, drma se klupa Gustafsonu

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.08.21. | 14:37

Tim s Poljuda gostuje ekipi koja ga je u prethodne tri godine čak osam puta dobila na 14 utakmica

Mučan start sezone za Hajduk. Splićani su jedini hrvatski klub koji je završio takmičenje u Evropi. Eliminisan je od kazahstanskog Tobola u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije i to posle trijumfa na Poljudu protiv Tobola (2:0). I u HNL-u je loše počeo, ima samo četiri boda, a danas (21.00) gostuje jednom od najneugodnijih timova, Gorici. Ekipa iz okoline Zagreba je na 14 utakmica čak osam puta pobedila Hajduk.

Nekadašnji šampion Hrvatske je samo tri puta dobio današnjeg rivala, dok je isto toliko mečeva završeno bez pobednika. Splićani nikada nisu dobili Goricu u gostima. Na šest mečeva su samo dva puta izborili remi.

Izabrane vesti

21.00: (2,75) Gorica (3,30) Hajduk (2,55)

Na Hajdukovu nesreću dres Gorice još uvijek nosi Kristijan Lovrić, najbolji strelac u međusobnim dvobojima sa čak sedam golova. Krilni napadač je i ove sezone u dobroj formi, biće velika opasnost za Josipa Posavca koji ga odavno ne pamti po dobrom. Ako se za nešto pozitivno Hajduk može uhvatiti pred subotnju utakmicu to je rezultat iz poslednjeg međusobnog susreta 12. maja kada je Hajduk dobio sa 4:0. Briljirao je mladi Stipe Biuk s golom i asistencijom, a mrežu su još tresli Vušković, Kačaniklić i Livaja.

Goričani su se posle razočaravajućeg raspleta u borbi za Evropu zahvalili treneru Siniši Oreščaninu. Isto je učinio Hajduk s Paolom Tramecanijem iako je Italijan odveo tim u kvalifikacija za Ligu konferencije. Goričane je preuzeo Krunoslav Rendulić, Splićane prilično nepoznati Šveđanin Jens Gustafson, a bilo je promena i u igračkom kadru. U tri odigrane prvenstvene utakmice subotnji domaćini osvojili su šest bodova, dok su Splićani na učinku od četiri boda. Pobeda je definitivno potrebnija Hajduku. Ako se zna da Splićani često menjaju trenere, već se drma kluba Gustafsonu.

18.55: (1,88) Slaven Belupo (3,40) Šibenik (4,40)

Šveđanin je „preživeo“ posle tesno izvojevanog trijumfa, prvog u sezoni, prošle nedelje ns Poljudu protiv Šibenika sa 1:0.

Golman Lovre Kalinić (31) ima već nekoliko nedelja problema s tetivama, pa mu treba pauza. Mrežu će čuvati Josip Posavec. Najbolji igrač Hajduka je Marko Livaja, a ove sezone se dosta očekuje i od Filipa Krovinovića, pojačanja iz Benfike.

HRVATSKA 1 – 4. KOLO

Subota

18.55: (1,88) Slaven Belupo (3,40) Šibenik (4,40)

21.00: (2,75) Gorica (3,30) Hajduk (2,55)

Nedelja

18.55: (10,5) Hrvataski Dragovoljac (5,80) Osijek (1,27)

Odloženo

Rijeka – Lokomotiva Z.

Istra 1961 – Dinamo Z.

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hajduk SplitGoricaHrvatska 1Hrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara