Hrvatski golman hladan kao špricer, Oršić surovo iskren: Ako sad ne prodamo Livakovića, nećemo nikad

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 20:06

“San snova! Odlična smo ekipa, ostavili smo srce na terenu”, dodaje čuvar mreže Vatrenih

Zahvatila je Hrvatsku euforija. Opravdano. Izbacila je Brazil, uz koji je prišivan epitet prvog favorita i ušla u treće polufinale od 1998. godine. U tom periodu od svetskog vicešampiona među četiri na planetarnoj smotri više šuta ušla je samo Nemačka – četiri.

Više niko ne može da ospori, Hrvatska je fudbalska velesila. Smirena kao retko ko i kada gubi, nenadmašiva kada dogura do produžetaka. To potvrđuje godinama unazad, a dogurala je dotle da utakmice u njenu korist rešavaju igrači iz domaćeg šampionata.

Izabrane vesti

Trio iz zagrebačkog Dinama bio je ključan u produžecima i penal-seriji. Mislav Oršić namestio je gol Brunu Petkoviću, pogodio je i poslednji penal u seriji za Hrvate, dok je Dominik Livaković odbranio penal Rodrigu. Drugi je promašio Markinjos, uzdrmao je stativu.

Bila je polukontra, Niksi mi je dao loptu i kada sam pogledao unutra video sam Petka da se odvaja unutra i samo sam pomislio da mu moram dobru povratnu ostaviti. I to je bilo to. Top je završilo. Penal? Imao sam veliku želju da dam gol na Svetskom prvenstvu, tako da brojim i ovaj u penal-seriji. Svi smo odigrali sjajno, borili smo se i nakon gola se nismo predavali, jedna akcija je sve promenila“, rekao je Mislav Oršić.

Imao je asistent kod Petkovićevog gola interesantnu opasku na račun Dominika Livakovića, koga zagrebački Dinamo već nekoliko prelaznih rokova pokušava da proda u neku od “liga petice”.

Osetili smo da bismo mogli da napravimo nešto veliko. Njihovi napadači se štede za fazu napada i to smo iskoristili u tim trenucima. Selektor mi je rekao da igram levo. Pokazali smo i da naša liga ima igrače na koje reprezentacija može da se osloni. Hoće li se neko prodati? Ja ću ostati sigurno, a Livija ćemo da prodamo. Ako ga ne prodamo sada, nećemo nikada“.

Lako je hrvatskim šuterima da pucaju penale kad Dominik Livaković redovno skine prvi. A, on kao da nije svestan kakav je podvig Hrvatska napravila.

A? Šta? Da, da, san snova! Borili smo se 120 minuta, dobili na penale i idemo dalje”, rekao je Livaković i dodao:

Odlična su ekipa, govorili smo pre utakmice da su im odlični pojedinci, ali ostavili smo srce na terenu, nismo odustajali, hteli smo i kad je bilo 0:0. Brže smo igrali. Isplatilo se”.



tagovi

Katar2022Dominik LivakovićMislav Oršićfudbalska reprezentacija hrvatskeFudbalska reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara