Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Huligani Fjorentine psovali i vređali Vlahovića, Venuti prvi stao u odbranu

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.10.21. | 04:41

“Ceo tim mora da igra više za njega“, rekao je trener Italijano

Fjorentina se nije proslavila na gostovanju Veneciji i prosula je važne bodove u trci za pozicije koje vode u evrotakmičenja, a kao posledica toga srpski napadač Dušan Vlahović bio je meta teških uvreda i psovki od strane dela od 750 navijača koji su se u ponedeljak uveče našli na tribinama!

Naivan je onaj ko nije očekivao da se ovo neće desiti posle odluke Vlahovića i njegovih agenata da ne prihvati nijednu od mnogo verzija novog ugovora po kojem je trebalo da postane najskuplje plaćeni fudbaler u klupskoj istoriji. Nije Vlahović zbog toga zaslužio da bude meta uvreda, pogotovo ne njegova porodica kako prenose ugledni italijanski mediji, ali jedan deo nezadovoljnih pristalica Viole želelo je jasno da stavi mladom napadaču do znanja šta misli. O igri protiv Venecije, a verovatno najviše o odnosu na relaciji s klubom.

Izabrane vesti

Nedelja, 15.00: (1,65) Fjorentina (4,00) Kaljari (5,90)

Desilo se to posle utakmice, u momentu kada je Vlahović prišao tribini da pozdravi one koji su doputovali u Veneciju. Dobar deo navijača je aplaudirao i dao podršku najboljem strelcu i prvoj violini ekipe, ali je deo reagovao ljutito, rezignirano što je dovelo do neprijatne situacije. Da situacija ne eskalira ozbiljnije potrudio se Vlahovićev saigrač Lorenco Venuti koji je prvi dotrčao i odgovorio pobunjenom delu publike da ne treba da vređaju Srbina.

Nije Vlahović uspeo da nastavi golgeterski niz iz reprezentativnih akcija, a usijane glave ne pomažu ni klubu, ni Srbinu koji i dalje ima ugovor do juna 2023. godine. Roko Komiso je posle Vlahovićevog odbijanja, kako je objasnio “jako, jako velikog ugovora“, rekao da je spreman da ga zadrži do kraja ugovora na stadionu Artemio Franki, pa u tom smislu ovakve stvari nisu potrebne nikom.

Vlahović nije imao baš dobru utakmicu. Više od celog poluvremena nije uspeo da primi loptu u opasnoj zoni, ni u drugom delu ga nije bilo previše. Upitan da li Srbin oseća pritisak odluke koju je doneo, trener Vinćenco Italijano stao je u odbranu svog centarfora rečima da ekipa mora da radi više za njega.

“Napravili smo korak unazad u rezultatskom smislu, ali smo odigrali utakmicu onako kako smo je i spremali“, kaže šef Viole i nastavlja:

“Bili smo na njihovoj polovini dobar deo utakmice, ali smo se mučili u šesnaestercu. Loš rezultat, loša igra. Ali dug je put, čeka nas još 31 utakmica do kraja prvenstva. Što se Dušana tiče, moramo svi da se naviknemo na novu situaciju. Možemo da napredujemo kao tim, da igrači budu više fokusirani na teren. Vlahović se borio jako, pomogao je timu, ali saigrači mu ne serviraju dovoljno lopti i žao mi je zbog toga. Moramo da radimo na tome da igramo više za njega“.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Uvrede dela navijača usmerene prema Vlahoviću prokomentarisao je njegov bivši saigrač Borha Valero.

“Očigledno je da navijači osećaju dozu gorčine. Protiv Venecije je premalo bio aktivan s loptom, nije bio u meču na način na koji se to očekuje. Mogao je da pruži mnogo više“, poručio je iskusni vezista.

Izazovni dani su pred Dušanom Vlahovićem.



tagovi

Dušan VlahovićFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara