Humanitarni tiket u podne: Ivan Stevanović Robi tipuje za „Zračak“ iz Čačka

Vreme čitanja: 6min | uto. 28.11.23. | 11:46

Bivši fudbaler Partizana i reprezentacije Srbije krstari Ligom šampiona u lovu na kvotu 22,79

Bilo kao Borčeva Zebra, Romantičar OFK Beograda, ili kao Partizanova vedeta, Ivan Stevanović - Robi bio je i jeste, jedan od najboljih modernih desnih bekova čačanskog kraja i Srbije... Havijer Klemente ga je 2007. pozvao da zaigra u nacionalnom dresu na meču protiv Kazahstana, ali to ni izbliza nije sve! Robiju je svojstveno ono „Hasta luego“, tako nam poznato iz serijala „Monte Video“. Španci bi sentencu preveli kao „vidimo se“, jer on u fudbalskom smislu, poput naših reprezentativaca u Urugvaju 1930, nikada nije ugasio motore. Zbog toga će ovaj intervju s humanitarnim ishodom početi i završiti se sa tri tačke, jer Ivan Stevanović će tek imati šta da kaže, a bogme i pokaže u fudbalu...

Pa da vidimo šta može da uradi fudbaler od glave do pete, baratajući mečevima Liige šampiona, ujedno tipujući za pomoć Centru za pruženje usluga socijalne zaštite “Zračak” Čačak.

Izabrane vesti

Krećemo od jedinice LACIO – SELTIK. Ljuta bitka vodi se u Grupi E. Deluje da je Laciju veća briga Fajenord koji ga prati sa bodom zaostatka, nego atak na Atletiko Madrid koji ima bod više. Italijanima bi odgovarao rezultat prošle utakmice kada su u oktobru Seltik savladali sa 1:2. Inače u istoriji para su sve sami GG ishodi.

Jaku dvojku koja iznosi 2,80 imamo na meču FAJENORD – ATL. MADRID. Fajenord ima šest bodova, ali rado bi napao Lacio koji s bodom više zauzima drugo mesto u Grupi E. Atletiko Madrid je prvi, a pošto tako želi i da ostane, igraće na sva tri boda. Na poslednjem susretu para bilo je 3:2 za Madriđane, a utamica je bila prava takmičarska.

Prelazimo na jedinicu s meča MAN. SITI – RB LAJPCIG. Da bi prestigao Građane na vodećoj poziciji Lajpcig mora da pobedi sa više od dva gola razlike, pošto je kod kuće poražen 1:3. Jasno je da bi takav ishod novog duela ovih timova bio veliko iznenađenje. Posebno jer Bikovi imaju određenih kadrovskih problema. Subotnji duel u Volfzburgu, u kojem je Lajpcig izgubio 1:2, zbog povreda su propustili Timo Verner, Dani Olmo i Vili Orban i njih trojica ponovo neće biti u timu, dok se na suprotnoj strani očekuje Džek Griliš koji je preskočio megdan sa Liverpulom.

Jaku jedinicu sa kvotom 2,25 imamo na susretu MILAN – DORTMUND. Na San Siro stiže lider grupe Borusija Dortmund, koja pobedom može da overi prolaz grupe. Čak i sa bodom Nemci mogu suštinski da izbore prolaz. Ali pobeda Rosonera menja celu situaciju i stavlja ih u dobru poziciju pred gostovanje Nnjkaslu u poslednjem kolu gde bi im bio dovoljan remi. Borusiji nedostaju povređeni Niklas Zile i Feliks Nemča, ali su se oporavili Karim Adejemi i Sebastijan Ale.

Za kraj, tu je jedinica na meču PSŽ – NJUKASL. Sveci su svesni da moraju da overe Njukasl. Ljuti su zbog poraza od Milana i upravo ove ekipe koja koja ih je demolirala sa 4:1. Tim sa Parka prinčeva jednostavno ne sme sebi da dozvoli još jednu sličnu blamažu, bez obzira na drugo mesto u Grupi F i činjenicu da im Dortmund beži samo za jedan bod.


 Kada ste došli u Partizan, Parni valjak je dibio desnog beka kakvog je želeo, i dao si sve od sebe da bude upravo tako.

„U tom trenutku sam već bio igrač prekaljen u Superligi. Ipak, držim da je ono što sam naučio u mom gradu, u mom Borcu i OFK Beogradu bilo nešto što se ne bi moglo kompenzovati na bilo koji drugi način. Danas roditelji greše, jer imaju ambiciju da im deca odmah ponesu dres velikog kluba. Taj dres se ne oblači po želji, već po zasluzi. Onda ga nosiš kao znamenje znoja koji si već prolio, i tako dokazuješ da si postao odrastao čovek i stasao fudbaler. Ne možeš odmah u Partizan, to je sigurno“.

Vidim, lepa sećanja nosite iz Humske!

„Naravno, osvojili smo duplu krunu. Sećam se utakmice sa Politehnikom iz Temišvara (1:0). Postigao sam gol na tom meču“.

Slaviša Jokanović je te 2008. verovao u vas, a vi sete ako se ne varam na lucidan način, na utakmici sa Politehnikom u kvalifikacijama za Kup UEFA 2008/09, plasirao loptu u mrežu?

„U 70. minutu, vrhom kopačke, iz solo prodora. Mislim da ni visoki golman Politehnike nije verovao da ću da pucam iz trka. Protegao se koliko je dug, a kasnije sam video da je čak imao i kontakt sa loptom, međutim nije bilo šanse da joj promeni putanju i tok utakmice. Jug je skočio na noge, ja sam sećam se otrčao ka njima, i tako nam se isplatio sav znoj na utakmici koju smo taktički igrali na kontre ili polukontre mahom. Iz Evrope, takođe, izdvajam asistenciju pri pogotku Veljka Paunovića za 2:2 na utakmici sa Fenerbahčeom“.

U tom momentu, zapaženi ste od strane francuskog Sošoa?

„Pratili su me njihovi skauti više od šest meseci. Bilo je to logično da se krene u Francusku i zaigra u Ligi 1. Lige petice su svakako nešto što pored poziva selektora potvrđuje kvalitet profesionalnog fudbalera. Dogurali smo do finala Kupa Francuske, što samo po sebi potvrđuje koliko je ozbiljan bio skauting, a zatim i selekcija Sošoa u tom trenutku“.

Francuski ili srpski trenažni sistem? Šta vam više leži?

„Francuzi insistiraju na fizičkoj spremi, a manje na tehnici. Tu je osnovna razlika. Lično sam naklonjeniji onome što sam naučio u Boorcu, OFK Beogradu i Partizanu. Ako bi se ja pitao, neka sredina između te dve trenažne filozofije za mene je zlatna“.

Uhvaćena vam je misao. Iz svega se da zaključiti da ćeš ući u trenerske vode?

„Verovatno, posle 50-te, jer kompletan trener se postaje u zrelim godinama. Znači, sada punim baterije, a kada dođe vreme, biće priče i akcije vezane za trenerski poziv. Trenirao sam najbolje što može, a i trenirali su me najbolji od početaka sa Acom Šerifom, tako da sam imao šta i od koga da naučim“.

Recite nam nešto o fudbalskim funkcijama koje si obavljao, kao i o brojnim priznanjima koja su iza tebe.

„Pet godina sam bio direktor FK Borac u Čačku, a godinu dana savetnik predsednika FK Partizan za sportska pitanja. Draga su mi priznanja za igrača sezone OFK Beograda, a zatim i čiinjenica da sam pet godina biran u idealni tim Superlige Srbije. Uz sve to, tu su mnogobrojna priznanja na lokalnom nivou u igračkoj i posle igračke karijere. Osvojio sam dve duple krune sa FK Partizan, bio finalista kupa sa OFK Beogradom i finalista Kupa Francuske sa Sošoom. Tri puta sam igrao kvalifikacije za Kup UEFA, dva puta grupnu fazu i grupnu fazu Lige šampiona“.

Konkretno, Borac, ili Partizan, koji klub više volite?

„Hoćete da razdvvojim srce i dušu? Nema šanse, jer moja je duša u Borčevoj svlačionici kraj Morave, a Srce u Humskoj. Razdvojite li jedno od drugog, nema života. Znaju svi u Čačku, a i šire o čemu pričam“...

Za kraj recimo da je jučerašnji tiket koga je popunio Stevanovićev prvi trener Aleksandar Ivković prošao. Dobitna suma u iznosu od 100.800 dinara biće upućena kao robna donacija, dakle novac će biti pretvoren u sporstku opremu za najmlađe kategorije Borca 1926. Trenutno ukupna donirana suma u „Humanitarnom tiketu u podne“ iznosi 30.193.609 dinara.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

FOTO: MN Press


tagovi

Ivan StevanovićČačakhumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara