I Brazil ima svoju slabu tačku - iskoristimo je!

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.06.18. | 09:40

Desna strana Selesaa nije najjače oružje selektora Titea

Kako Brazilci gledaju na Filipea Kutinja? Pa, porede ga sa likom iz grčke mitologije, Midom. Šta god da dotakne, on pretvori u zlato. Na taj način objašnjavaju važnost fudbalera Barselone za igru Selesaa. Sa njegovim postavljanjem u sredinu sa glavnim osvrtom i pogledom ulevo Brazil je dobio veoma snažnu levu stranu terena. Ali, svi u Brazilu su svesni da imaju slabu tačku.

A to je desna strana terena.

Izabrane vesti

Da bismo razumeli kako Brazil kreira svoje glavne napade, trebalo bi da zamislimo trouglove na obe strane terena. Tako bi levi trougao činili Marselo, Kutinjo i Nejmar, dok bi njihov pandan sa desne strane bili Fagner, Paulinjo i Vilijan.

Na levoj strani ima mnogo znanja, talenta i brzine. Smenjuju se u brzim dodavanjima, proleću jedan drugom iza leđa i jako ih je teško ukrotiti. Kutinjo se pokazao najbolji pojedinac Brazila otkako je prekomandovan na poziciju srednjeg veznog. Na tom duelu igrao je protiv Austrije (3:0), Švajcarske (1:1) i Kostarike (2:0). Na svakoj od pomenutih utakmica postigao je po gol.

Dakle, na levoj strani su opasni legionari. Ali, Tite i njegovi pomoćnici sagorevaju svoje neurone kako bi pronašli rešenje na desnoj strani terena. Selesao se trudi da što pre uspostavi vezu između Fagnera, Paulinja i Vilijana. Urgentno - što pre! Da bi ekipa bila bolje izbalansirana i manje zavisna od leve strane.

Brazil je protiv Švajcarske napadao 44% preko leve strane, a 27% preko desne. Ta razlika protiv Kostarike je bila slična - 46% naprema 29%. Stvar je jasna, Srbija će u odbrani morati najviše da motri na taj “levi” trougao i odatle preti najveća opasnost po gol Vladimira Stojkovića.Ipak, Srbija ima i prednost što zna odakle joj preti najveća opasnost, pa samim tim može da jasnije da postavi odbranu.

Najave su da će Antonio Rukavina zbog svoje brzine dobiti šansu na desnom beku, a da će se Branislav Ivanović povući na mesto desnog štopera. Njih dvojica bi uz svesrdnu defanzivnu pomoć Nemanje Matića trebalo da se bore sa pomenutim trojcem na levoj napadačkoj strani Brazila. Tu mora da se zapečati prostor, da se ne dopuštaju prodori, centrašutevi i ulasci u sredinu odakle, videli smo to, Kutinjo, ali naravno i Nejmar, mogu da opale i ozbiljno ugroze naš gol.

Dobro, dakle i po imenima i po kvalitetu i načinu igre, Brazil nema balans u napadu. Jasno je odakle treba najviše da strepimo.

Ali, Srbiji večeras treba pobeda! I zato će Orlovi morati da napadnu. A, kao što će morati više da brane levu, tako bi trebalo da napadnu sa levog boka, odnosno tu desnu slabiju stranu Brazila. I verovatno će tako i biti, a mediji u Brazilu se pomalo plaše ovakvog scenarija. Ako Brazil ima slabu taču, onda je to ta desna strana.

Upravo po toj desnoj strani Brazil ima najveće probleme sa povredama. Danilo ima povređen kuk i zato ćemo gledati Fagnera u prvoj postavi, a verovatno bi se i Daglas Kosta našao u prvoj postavi da nije povredio zadnju ložu, pa će Vilijan opet biti startni desni krilni fudbaler.

KOLAROV DAJE GOL I SRBIJA POBEĐUJE - 25,00!

I tu se Brazilci plaše Aleksandra Kolarova i njegovih kreacija i prodora. Plaše se zato što je naš levi bek snažniji i viši od Fagnera i Vilijana. Možda bi brzinom problem na toj strani mogao da im pravi i Filip Kostić, a možda i Nemanja Radonjić ukoliko dobije šansu.

Svaki prodor i centaršut bi mogli da budu opasni po Brazil, posebno ako se Aleksandar Mitrović pogodi u glavu kao što je to bilo kod gola protiv Švajcarske, samo je tu napad išao preko Tadića na desnoj strani.

Imaju slabu tačku, treba ih tu napasti!

Foto: Action images


tagovi

Rusija2018FagnerVilijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara