Sven Botman (©Reuters)
Sven Botman (©Reuters)

I PSŽ u trci za Botmana, adut im je Luis Kampos

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 17:54

Holanđanin bi umesto najavljene selidbe u Italiju mogao da ostane u Francuskoj

Pisalo se da će Sven Botman ovog leta u grad mode, hteli su ga i Milan i Inter, međutim, situacija bi lako mogla da se preokrene i da ostane u Francuskoj. Samo, malo niže od Lila, u Parizu.

Dolazak Luisa Kamposa na mesto sportskog direktora - mada se još čeka da bude ozvaničeno - stavlja Pari Sen Žermen na pol poziciju u trci za potpis holandskog štopera, pošto ga je pre dva leta upravo on doveo iz Ajaksa u Lil.

Izabrane vesti

Tada je transfer iznosio 8.000.000 evra, a sada je za 22-godišnjeg defanzivca potrebno izdvojiti oko 40.000.000 evra. Ugovorom je blindiran do leta 2025, tako da su Doge u poziciji da diktiraju uslove.

Proteklih dana se ponovo pisalo o interesovanju Milana za mladog Holanđanina. Ovo je treći prelazni rok da se Rosoneri dovode u vezu sa Botmanom, ali su na San Siru izgleda izabrali da prioritet bude drugi fudbaler Lila, Renato Sančez. Portugalac je navodno već rekao da Milanu i ostaje da se klubovi dogovore oko obeštećenja. Očekuje se da ono bude između 18.000.000 i 20.000.000 evra.

Želju da angažuje holandskog reprezentativca pokazao je i Milanov gradski rival Inter, koji iz predostrožnosti traži zamenu za Milana Škrinijara. Slovak ulazi u poslednju godinu ugovora, tako da ga neće biti lako zadržati posle dobrih partija u kontinuitetu od dolaska iz Sampdorije 2017.

Škrinijar bi takođe mogao u PSŽ, koji je bacio oko još pre dolaska Kamposa u klub. U slučaju da realizuju oba transfera, Sveci bi među štoperima imali kapitena Markinjosa, iskusnog Seriha Ramosa, dvojicu novajlija i sjajnog Presnela Kimpembea, što bi verovatno značilo da će poslednjepomenuti biti prodat.


tagovi

Sven BotmanPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2022LilLuis Kampos

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara