Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Independijente ne gubi u Medeljinu, ali je borba za titulu u gustoj magli

Vreme čitanja: 4min | ned. 31.10.21. | 22:15

Kolumbija 1: DIM u situaciji da strepi za plasman u eliminacionu fazu, noćas mu na noge dolazi Deportivo Pereira

Ligaški deo kolumbijske Klausure za 2021. godinu ušao je u sam finiš, a čak četiri od sedam ovdašnjih fudbalskih velikana ne nalazi se u gornjem delu tabele i mestima koje vode u eliminacionu fazu prvenstva. Jedan od njih je Independijente iz Medeljina. Sedmostruki šampion Kolumbije trenutno se sa 20 osvojenih bodova nalazi na 14. mestu na tabeli i čini se da mu je noćašnji (00.05) meč sa Deportivo Pereirom na svom Atanasio Žirardotu, od presudnog značaja u pokušaju da se domogne nekih pozicija koja bi mu omogućile da se bori za nacionalni trofej.

Domaći sastav nije zabeležio dobre rezultate poslednjih nedelja. U protekla četiri kola Independijente je odigrao čak tri remija, a proteklog vikenda upisao je i četvrti ovosezonski poraz na strani, kada je od njega sa ubedljivih 3:0 bila bolja Alijansa Petrolera. Moćnici sa planine pokušaće da na svom terenu prekinu loš niz rezultata kada im u goste, u sklopu 17. kola, gostuje ekipa iz gornjeg dela tabele, Deportivo Pereira.

Izabrane vesti

00.05: (2,10) Independijente Medeljin (3,05) Deportivo Pereira (3,60)

Tim iz Matekanje je u grupi klubova koji trenutno ostvaruju kvalifikaciju u eliminacionu rundu prvenstva i njegova namera je da se tu i zadrži. Gosti dolaze na ovaj događaj sa trećeg mesta na tabeli i 28 osvojenih bodova, ali i posle remija od 1:1 protiv Atletiko Bukaramange, ali i sa pet utakmica u nizu bez poraza. Ujedno, nerešen ishod koji su zabeležili prethodnog vikenda na svom Viljegasu protiv tima iz regije Santander, prekinuo je niz od četiri uzastopne pobede.

Ako želi da zaustavi seriju od četiri godine bez plasmana u završnicu prvenstva, Independijente pored toga što mora da pobedi u četiri preostale utakmice, moraće da juri i povoljnu gol-razliku koja će igrati veoma bitnu stavku u krajnjem plasmanu. Sa druge strane, i tim iz Matekanje ima svojih ambicija, pa ako uspe da pobedi u noćašnjem okršaju biće na pragu da se posle gotovo četiri decenije nađe u borbi za titulu.

Sastav iz Medeljina za ovaj meč imaće četiri odsustva zbog povreda, a to su Havijer Rejna, Edvar Lopez i Didije Bueno, dok se Viktor Moreno oporavio od posledica, ali još nije u neophodnoj fizičkoj kondiciji. Pored odsustva, ima i onih koji se vraćaju u tim posle oporavka, a to su Adrijan Arehi i Jesid Dijaz.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Trener Independijentea Hulio Komesanja veruje svom timu iako više nije u situaciji da osvoji cilj od 31 boda za koje je garantovao na početku kampanje da su dovoljni za drugu fazu šampionata. To sada ni matematički nije moguće jer je u opticaju još samo 12 bodova, a koji po trenutnom stanju teoretski mogu da obezbede mesto među najboljih osam.

Deportivo Pereira je pobedio u poslednje dve utakmice protiv Independijentea, a sve to posle sedam neuspešnih mečeva u kojima je zabeležio pet remija i dva poraza. Tim Pereire bi noćas mogao da izjednači svoj najbolji pobednički niz protiv DIM-a u Kategoriji A još kada je između jula 2006. i oktobra 2007. godine ostvario tri pobede.

Independijente Medeljin za sada ima seriju od 17 utakmica na svom terenu bez poraza, uz šest pobeda i čak 11 remija. Poslednji put kada je neko odneo čitav plen sa Atanasio Žirardota bilo je to 28. novembra prošle godine, kada ga je sa 2:1 upravo savladala ekipa iz Matekanje. Moć planine je tim koji je primio najmanje golova u dosadašnjoj kampanji, pa i ne čudi da još nema poraz kod kuće u 2021. godini, ali mu ozbiljan problem predstavlja postizanje istih, jer veći deo ekipa koje su nižerangirane na tabeli imaju bolji golgeterski učinak.

Deportivo Pereira je pobedio u poslednja dva ligaška gostovanja i to ga dovodi do brojke od pet pobeda na poslednjih sedam gostovanja, uz jedan remi i jedan poraz. Dva najefikasnija igrača u sastavu koji predvodi Aleksis Markez su napadači Vilfrido de la Rosa sa pet postignutih golova i mladi Brajan Leon (21) igrač sa najviše učešća u poslednjih pet utakmica sa tri postignuta gola i dve asistencije.

Kroz istoriju kolumbijske lige, Independijente Medeljin i Deportivo Pereira do sada su ukupno odigrali 177 utakmica, od kojih je DIM pobedio u 74, naspram 47 Risaraldensesa, a preostalih 56 utakmica je završeno nerešenim ishodom. Na poslednjih deset okršaja ovih timova, Independijente je ostvario tri trijumfa, dok Pereira ima jednu manje, ali već je pomenuto da su ta dva trijumfa došla upravo na poslednja dva susreta, dok je preostalih pet mečeva okončano remijem.

KOLUMBIJA 1 - 17. KOLO

Nedelja

Atletiko Bukaramanga - Envigado 2:1 (1:0)

Miljonarios - La Ekidad 0:1 (0:0)

Onse Kaldas - Patriotas Bojaka /u toku/

Jaguares de Kordoba - Atletiko Nasional /u toku/

Ponedeljak

00.05: (2,10) Independijente Medeljin (3,05) Deportivo Pereira (3,60)

02.10: (1,75) Amerika Kali (3,35) Alijansa Petrolera (4,70)

22.00: (1,55) Junior (3,70) Deportivo Pasto (6,00)

Utorak

00.05: (4,80) Atletiko Uila (3,40) Deportivo Kali (1,73)

02.10: (3,35) Kindio (2,90) Independijente Santa Fe (2,30)

Sreda

02.00: (3,35) Aguilas (2,95) Deportes Tolima (2,25)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaIndependijente MedeljinKolumbija 1Deportivo Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara