Ener Valensija (©AFP)
Ener Valensija (©AFP)

Inter ne haje za signal upozorenja, Sao Paulo se sprema za finale Kupa

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.09.23. | 23:36

Koloradosi i Trikolori sukobljavaju se u Porto Alegreu u okviru 23. kola brazilske Serije A

Najjači nacionalni šampionati Južne Amerike ponovo su snazi po završetku reprezentativne pauze i prva dva kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine koje će se održati u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama. Noćašnjim (02.30) susretima između Internasionala i Sao Paula, odnosno Flamenga i Atletiko Paranaensea, otvara se 23. kolo brazilske Serije A. Tim iz Porto Alegrea koji predvodi argentinski stručnjak Eduardo Kudet nada se da će pokazati evoluciju u svojoj kolektivnoj igri posle kraće pauze u šampionatu. Sa druge strane i Trikolori Dorivala Žuniora posle ispadanja sa međunarodne scene, konačno mogu da se posvete poboljšanju trenutne situacije u domaćem prvenstvu.

Internasional se, posle više godina, pa čak i jednog ispadanja u niži rang, ponovo obreo u u polufinalu Kopa Libertadores. Najjače klupsko kontinentalno takmičenje postalo je prioritet sezone. Ipak, situacija u domaćem prvenstvu je takva da mora hitno da se reaguje, jer je tim Koloradosa nagomilao deset uzastopnih kola bez pobede, a kao rezultat toga, usledio je pad na tabeli, toliko da ih samo pet bodova deli od zone ispadanja. Sastav iz Rio Grande do Sula ima kvalitetan tim koji je u potpunosti sposoban da preokrene stvari u šampionatu, ali signal upozorenja već neko vreme oglašava se na Beira Riju. Štaviše, niska produktivnost tima smeta igračima, stručnom štabu i navijačima, pošto su Koloradosi postigli samo 17 golova u dosadašnja 22 odigrana kola.

Izabrane vesti

U prethodnom meču, tim je gostovao u Gojasu, u Gojaniji, ali nije mogao da postigne bolji ishod od nerešenog rezultata bez postignutih golova, u još jednom razočaravajućem nastupu napadačke linije, ali i kreativnosti sredine terena. Rezultat ga je zadržao u srednjoj zoni nacionalne elite, zauzimajući 14. mesto na prvenstvenoj tabeli, sa do sada osvojenih 26 bodova, pet poena daleko od Santosa, koji otvara zonu ispadanja, a samim tim ova runda bi Inter mogla da približi opasnoj situaciji.

02.30: (2,30) Internasional (3,10) Sao Paulo (3,40)

U poslednjih pet odigranih utakmica zabeležene su dve pobede, dva remija i samo jedan poraz. Dva puta je pobedio Bolivar, remizirao sa Flamengom i Gojasom, pored poraza od Fortaleze. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Beira Rio, u Porto Alegreu, ekipa Internasionala je zabeležila nedavan učinak od pet pobeda, tri remija i samo dva poraza u poslednjih deset mečeva.

Sao Paulo nije prošao tako dobro kao njihov noćašnji rival u međunarodnim takmičenjima. Nedavno je eliminisan u četvrtfinalu Kopa Sudamerikane, pošto je izgubio od ekvadorskog LDU Kita. U stvari, nedavna forma Trikolora je generalno bila veoma loša, pobedili su u samo jednom od poslednjih šest mečeva, ali su i dalje ostali među 12 najboljih na elitnoj tabeli, i samo su na osam bodova manje od prvih šest, uz utakmicu manje. Ipak, Sao Paulo se nalazi u velikom finalu Kupa Brazila, gde će se suočiti sa Flamengom u potrazi za titulom i jedninim peharom koji mu nedostaje u trofejnim vitrinama.

U prethodnih pet duela u svim takmičenjima, ekipa Dorivala Žuniora zabeležila je dve pobede, remi i dva poraza. Pobedili su Korintijans i LDU, remizirali sa Botafogom, pored poraza od Amerike Mineiro i LDU-a. Kao gost, ekipa Sao Paula je pobedila jednom, uz dva remija i čak sedam poraza u prethodnih deset utakmica.

Internasional će biti bez Dalberta koji je već dugo odsutan zbog povrede kolena. Ostali igrači koji nedostaju u timu Eduarda Kudeta su Rodrigo Moledo i Luiz Adrijano, obojica su van konkurencije zbog suspenzije, a izostanak potonjeg znači da je Ener Valensija spreman da predvodi napad domaćina.

Sa druge strane, Sao Paulo ima još nekoliko igrača van terena, Erison je nedostupan zbog povrede mišića, dok Patrik propušta ovaj duel zbog povrede skočnog zgloba. Dugotrajna povreda kolena znači da Đulijano Galopo neće biti priključen timu još neko vreme, dok Kajo Paulista napreduje sa oporavkom, ali je malo verovatno da će dobiti minute protiv Internasionala.

Obe ekipe su u lošoj formi u Brazilu, Internasional je remizirao na poslednje dve utakmice identičnim rezultatom bez postignutih golova, a Sao Paulo nije postigao više od jednog gola u poslednje četiri utakmice. S obzirom da je pred Trikolorima finale Kupa Brazila, Sao Paulo već dugo nije davao prioritet nacionalnom šampionatu, što povećava sumnje u njihov učinak i na ovom meču. Ipak, slična situacija pripisuje se i Internasionalu, koji ima obaveze i u Kopa Libertadoresu. Pored toga, Koloradosi imaju drugi najgori napad u takmičenju, a u isto vreme kada se mogu pohvaliti jednom od najboljih odbrana.

BRAZIL 1 - 23. KOLO

Četvrtak

02.30: (1,90) Flamengo (3,50) Atletiko Paranaense (4,10)

02.30: (2,30) Internasional (3,10) Sao Paulo (3,40)

23.55: (2,50) Santos (3,10) Kruzeiro (3,05)

23.55: (1,75) Fortaleza (3,50) Korintijans (5,00)

Petak

01.00: (2,40) Koritiba (3,30) Baija (3,00)

02.30: (1,95) RB Bragantino (3,50) Gremio (3,90)

Subota

01.00: (1,95) Kujaba (3,40) Amerika Mineiro (4,10)

02.30: (1,37) Palmeiras (4,70) Gojas (9,00)

21.00: (2,95) Vasko (3,25) Fluminense (2,45)

Nedelja

02.00: (2,15) Atletiko Mineiro (3,25) Botafogo (3,60)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1InternasionalSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara