Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Internasional bez prvog strelca šampionata, Luksemburgo debituje na klupi Moreplovaca

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.01.21. | 20:02

Brazilska Serija A: Seara dočekuje Crvene iz Porto Alegrea. Tijago Galjardo ne igra zbog tri žuta kartona. Vasko da Gama sa iskusnim stručnjakom juri bodove spasa u Gojaniji

Činilo se niko ne može da stigne Sao Paulo na putu od titule u brazilskoj Seriji A, ali neizvesnost se vratila posle poraza tima sa Morumbija od Bragantina (2:4) u četvrtak ujutru. Atletiko Mineiro igra toplo-hladno, Flamengo je u krizi, pa je opet u prvi plan izbio Internasional koji je dugo bio lider u šampionatu najfudbalskije zemlje na svetu.

Velikan iz Porto Alegrea je preporodio krizu posle odlaska argentinskog stručnjaka Eduarda Ćaća Kudeta u Seltu iz Viga. Crveni su vezali tri pobede, sa samo jednim primljenim golom, pa bi trijumfom Internasionala protiv Seare (23.00) mogao da se probije na drugu poziciju. Domaćin nije još obezbedio opstanak, a tim iz Fortaleze može i do mesta u Kopa Sudamerikana.

Izabrane vesti

Gosti u svojim redovima imaju najboljeg strelca Serije A, Tijaga Galjardo sa 16 golova, ali je iskusni napadač bio mogo bolji u prvom delu sezone. Njega neće biti u timu zbog tri žuta kartona. Njegova zamena će biti Juri Alberto koji je u odličnoj formi u poslednje vreme. Iskusni trener Abel Braga moći će da računa na oporavljene Marsela Lamba, Rodriga Moleda i Mojsea.

Trener domaćeg tima Guto Fereira može da računa na oporavljene Lea Čua, Rikarda, koji je završio period u izolaciju posle virusa korona i Luisa Otavija. Van tima su i dalje Gabrijel Lekarda, Leandro Karvaljo i Felipe Vizeu.

U prvom delu sezone bilo je 2:0 za Internasional protiv Seara. Kada igraju ova dva kluba ne pada veliki broj golova. Na sedam uzastopnih mečeva je dolazio tip 0-2.

Uprava Vasko de Game je izgubila strpljenje sa nekadašnjim trenerom Crvene zvezde Rikardom Sa Pintom, pa mu je uručila otkaz posle dva i po meseca. Ulogu vatrogasca za Moreplovce dobio je iskusni stručnjak, nekadašnji selektor Brazila, Vanderlej Luksemburgo. On je startovao sezonu na kormilu Palmeirasa, ali je smenjen.

Vanderlej Luksemburgo (©Reuters)Vanderlej Luksemburgo (©Reuters)

Biće to njegov 36. posao u karijeri. Samo godinu pošto je otišao iz Vasko da Game, Luksemburgo se vratio među crno-bele i potpisao ugovor do kraja sezone. Novi-stari šef struke će imati zadatak da sačuva Moreplovce u ligi, pošto je klub iz Rija trenutno na mestu koje vodi u niži rang.

Luksemburgo će debitovati u Gojaniju protiv Atletiko Gojanensea u petak (01.00) u poslednjem meču 28. kola Serije A. Vremešni trener je odlučio da promeni ekipu u odnosu na period kada je bio na klupi Sa Pinto. Novi igrač u Gojaniju u prvih 11 biće Rikardo Grasa, Enrike Bruno, Gomes, Leo Žil, Pikasu i Taljes. Na klupi se sele Verlei, Neto Boržes, Andrei, Markos Žunior, Karlinjos i Vinisijus.

Trener Atletiko Gojanensea Marselo Kabo računa na napadača Zea Roberta koji je odslužio suspenziju zbog kartona. Žoao Viktor se oporavio od povrede. Dudu i Žilvan su suspendovani zbog trećeg žutog kartona, a jedan neimenovani igrač tima iz Gojanija je zaražen virusom korone.

BRAZIL 1 - 28. KOLO

Sreda

Botafogo - Atletiko Paranaense 0:2 (0:1)

/De Souza 31, Sitadini 49/

Gremio - Baija 2:1 (1:0)

/Oliveira Kampos 16, Souza 54 - Anderson Martins 47/

Četvrtak

Koritiba - Gojas 1:2 (0:2)

/Robson 59 - Sančes 21, Moura/

Sport Resife - Fortaleza 1:0 (1:0)

/Tijago Neveš/

RB Bragantino - Sao Paulo 4:1 (4:1)

/Klaudinjo 4, Raul 14, Bruno 18, Artur 45 - Če Če 16/

Flamengo - Fluminense 1:2 (1:0)

/De Araskaeta 40 - Klaro 57, Jago 90+4/

23.00: (2,80) Seara (2,90) Internasional (2,85)

Petak

01.00: (2,05) Atletiko Gojanense (3,35) Vasko (3,80)

Ponedeljak 18.01.

Palmeiras - Korintijans

Sreda 27.01.

Atletiko Mineiro - Santos

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko GojanenseVasko de GamaBrazilBrazil 1SearaInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara