Luiz Felipe Skolari (©Reuters)
Luiz Felipe Skolari (©Reuters)

Internasional i Korintijans opušteni, Skolarijev Atletiko juri Libertadores, a Seara opstanak

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.11.22. | 23:05

Brazilska Serija A: Velikani iz Porto Alegrea i Sao Paula obezbedili igranje u elitnom takmičenju Južne Amerike, pa noćas neće imati rezulatski imperativ

Prošle nedelje je Palmeiras osvojio titulu u Brazilu, 11. u istoriji. Portugalski stručnjak Abel Fereira je stigao do jedinog trofeja koji mu je falio na klupi Verdaa i upotpunio blistav period od tri godine u kojima je osvojio sve trofeje - Seriju A, dva puta Kopa Libertadores, Kup i Superkup Brazila, lokalni šampionat Paulistu, Rekopa Sudamerikanu (Superkup Južne Amerike).

Internasional je imao sjanu sezonu, nije mogao do krune, ali velikan iz Porto Alegrea je obezbedio plasman u grupnu fazu Kopa Libertadores naredne godine. Flamengo kao šampion Južne Amerike je takođe obezbedio kontinentalnu elitu, dok su tri kola pre kraja sigurni i Fluminennse i Korintijans.

Izabrane vesti

Do kraja šampionata u zemlji fudbala vodiće se borba za šesto mesto koje vodi u grupnu fazu najjačeg takmičenja na tlu Južna Amerike, dok još dva tima mogu do poslednje runde kvalifikacija. Na dnu ključa. Žuventud je već drugoligaš, Avai će teško do opstanka, dok su Atletiko Gojaniense i Seara zasad najugroženiji, a nisu sigurni ni Kujaba i Koritiba.

01.00: (2,05) Internasional (3,40) Atletiko PR (3,70)

Internasional je pre četiri dana prekinuo niz od 13 mečeva bez poraza. Neuspehom u Belo Orizonteu protiv Amerike Mineiro (0:1), Palmeiras je i matematički prvak. Trener Mano Menezes ima cilj da sa svojim timom ostane na drugom mestu. Noćas (01.00) u Porto Alegreu stiže Atletiko Paranaense, finalista Kopa Libertadores. Tim iz Kuritibe želi da zadrži šestu poziciju i direktan plasman u elitno takmičenje na Zelenom kontinentu, pa su bodovi potrebniji ekippi koji s klupe predvodi nekadašnji selektor Brazila i Portugalije Luiz Felipe Skolari.

Domaćin ne može da računa na Edenilsona, Mikaela, Lizijera i Gabrijela. Alemao će biti najisturereniji u špicu, dok će s krila da preti Pedro Enrike. Skolari je lišen uslga suspendovanog Abnera i povređenih Žulimara, Reinalda, Leo Sitadinija i Marsela Sirina. Napadač Kueljo i Pablo su odslužili suspenzije zbog kartona.

Pretnja po Paranaense i šesto mesto su prošlogodišnji osvajač duple krune, Atletiko Mineiro i Sao Paulo, finalista Kopa Sudamerikane. U prvom delu sezone u Kuritibi nije bilo golova u obračunu ovih klubova.

Korintijans je obezbedio Kopa Libertadores, pa noćas (00.30) u Sao Paulu nema imperativ protiv Seare koja je sa tri vezana poraza dovela u pitanje opstanak. Sada je na poslednjem mestu koje vodi u Seriju B. Kujaba ima tri boda više pred poslednjih 270 minuta sezone.

00.30: (1,85) Korintijans (3,40) Seara (4,60)

U špicu Saere igrače veteran Žo, ovogodišnje pojačanje upravo iz Korintijansa. Nekadašnji napadač CSKA Moskve i Mančester Sitija menja suspendovanog Klebera. Povređeni su Lindoso, Lukas Ribeiro, Mateus Pešoto, Mendoza, Mesijas i Mišel Masedo. Trener Timaa Viktor Fereira ne može da računa na Adsona, Gustava Moskita, Žuniora Moraesa i Mejkona. U prvom delu šampionata, Seara je dobila Korintijans sa 3:1. Na poslednjih pet duela ovih timova domaćini su pobedili.

U Brazilu u slučaju istog broj bodova prvi kriterijum je broj pobeda.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

BRAZIL 1 – 36. KOLO

Subota

Fluminense – Sao Paulo u toku

Santos – Avai u toku

Bragantino – Amerika Mineiro u toku

Gojas – Žuventud u toku

Nedelja

00.30: (1,85) Korintijans (3,40) Seara (4,60)

01.00: (2,05) Internasional (3,40) Atletiko PR (3,70)

20.00: (4,10) Koritiba (3,40) Flamengo (1,95)

20.00: (1,72) Fortaleza (3,60) Atletiko GO (5,10)

22.30: (4,00) Kujaba (3,45) Palmeiras (1,95)

Ponedeljak

23.55: (1,53) Atletiko Mineiro (4,00) Botafogo (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKorintijansInternasionalSearaAtletiko Paranense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara