Medi Taremi, Folarin Balogun i Alvaro Morata (©Reuters, ©AFP)
Medi Taremi, Folarin Balogun i Alvaro Morata (©Reuters, ©AFP)

Inzagi neće En Nesirija, Balogun možda preskup, da li su Morata ili Taremi rešenje?

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.07.23. | 13:55

Za ponedeljak zakazan sastanak sportskog sektora Intera kako bi se razgovaralo o planu B posle Lukakuove odjave

Način na koji se saznalo da Romelu Lukaku pregovara sa Juventusom ražestio je sve u Interu, zbog čega je odlučeno da se sa njim prekinu svi kontakti.

Nerazuri od gotovo sigurnog pojačanja sada moraju da biraju novog partnera Lautaru Martinezu, mada je tu i Markus Tiram, zbog čega je za ponedeljak zakazan sastanak između Simonea Inzagija i sportskog sektora kluba. Tema će naravno biti plan B posle fijaska sa Lukakuom.

Izabrane vesti

Rešenja postoje, spisak postoji, samo je pitanje ko je od ponuđenih rešenja najrealniji u ovom trenutku. Simone Inzagi je bacio oko na Folarina Baloguna, ali on bi mogao da bude preskup za Inter. Posle odlične sezone u Remsu gde je postigao 22 gola, uz tri asistencije, Balogun se vratio u Arsenal i sada čeka sledeći angažman. Vrlo izvesno je da će Tobdžije pokušati da unovče golove američkog reprezentativca, pa je navodno već postavljena cena na bar 40.000.000 evra.

Za Inter je to previše, čak iako je taj novac bio namenjen za kupovinu Lukakua. S tim da je Belgijanac provereno rešenje, Balogunu bi to bio prvi boravak u Italiji. Zato Nerazuri ne žele da potroše toliko na njega, mada nije se automatski odustalo od te ideje. Direktorski tandem Marota - Auzilio stupio je u kontakt sa kolegama iz Severnog Londona kako bi se raspitali za zdravlje i uslove pod kojim bi mladi napadač mogao da dođe. Biće narednih dana više priče o ovom slučaju, a čak i ako bi se od njega odustalo, postoje alternative.

Interu je pre neki dan ponuđen Jusef En Nesiri, osvajač Lige Evrope sa Seviljom, ali Inzagi nije zagrejan za njega. Alternative su Medi Taremi i čak Alvaro Morata koji se poslednje pominjao za Romu. Porto je takođe ponudio Taremija Interu za cenu između 20.000.000 i 25.000.000 evra, pa postoji verovatnoća da ta opcija bude iskorišćena, dok je sa Moratom druga priča.

Njega Žoze Murinjo i Paulo Dibala zovu u Romu, a on čeka da se dogovori sa Atletiko Madridom oko produžetka ugovora gde bi se njegova otkupna klauzula značajno smanjila. Sa skoro 25.000.000 na između 10.000.000 i 12.000.000. Jeste da bi dobio duži boravak, sa 2024. na 2026. godinu, ali bi mu se plata smnajila sa devet na šest miliona evra, tvrdi Gazeta delo Sport.

Ako bi otkupna klauzula pala tako nisko, onda bi i Inter i Roma krenuli po njega. Inzagi ga želi zato što je upoznat sa fudbalom u Seriji A i ne bi mu trebalo mnogo vremena da se navikne na uslove.

Inter je već doveo Markusa Tirama koji je označen kao naslednik Edina Džeka. A, ko će da odmeni nepoželjnog Romelua Lukakua?


tagovi

Folarin BalogunMedi TaremiLetnji prelazni rok 2023Simone InzagiInterJusef En-NesiriAlvaro Morata

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara