Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Island: HK Kopavogur u crnoj seriji

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 12:20

Filkir domaćin na svom terenu protiv pretpsolednjeplasiranog tima šampionata ove malene ostrvske države. Tradicija kaže GG3+

Dok većina liga u Evropi tek treba da počnu, Skandinavci su se već zahuktali, igraju već nekoliko meseci domaća prvenstva. Na Islandu ništa novo. Šampion Valur je najbolji, ima pet bodova više od Breidablika. Snagu ovog tima osetio je i zagrebački Dinamo koji je na statu kvalifikacija za Ligu šampiona dobio na Maksimiru sa samo 3:2 pred revanš naredne nedelje u Rejkjaviku.

Danas je na pogramu jedan meč u elitnoj ligi Islanda čiji je sponzor poznati brend Pepsi. Sastaju se Filkir - Kopavogur (21.15), timovi iz donjeg dela tabele. Tim iz Rejkjavika je tek deveti. Ima samo dva pobede u 11 kola, uz čak pet remija. Prliku za proboj ka sredini tabele je duel sa pretposlednjelasiranim HK Kopavogurom, timom koji je pretposlednji na tabeli, sa samo šest bodova, odnosno jednim trijumfom.

Izabrane vesti

21.15: (2,15) Filkir (3,40) HK Kopavogur (3,10)

Gosti su u crnoj seriji, nisu osvojili ni bod već tri kola. Domaćin igra solidno kod kuće. Na svom terenu ima po dva trijumfa i remija, uz jedini poraz od Hafnarfjordura (0:2). Kopavogur je slab gost. Ima samo bod na četiri meča.

Najbolji strelac Filkira je Đair Parfit Vilijams je sa pet golova. U tmu iz Kopavogura je sa četiri pogotka najefikasniji je Stefan Aleksander Ljubičić, mladi 21-godišnji napadač koji je očigledno poreklom sa ovih prostora.

Filkir je u dobroj formi, bez poraza je tri utakmice. U poslednjem meču je uzeo bod šampionu Valuru (1:1), a pre toga je dobio niželigaša Ulfarnira sa 7:0 u Kupu Islanda i "fenjeraša" Akranesa sa 3:1 u šampionatu.

Kada igraju ovi timovi poslednjih godina dolazi veliki broj golova. Na pet vezanih je bila kombinacija GG3+. Filkir ima mnogo bolji međusobni skor, dobio je tri od poslednje četiri utakmice.

ISLAND 1 - ODLOŽENI MEČ 11. KOLA

Petak

21.15: (2,15) Filkir (3,40) HK Kopavogur (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

IslandIsland 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara