Ivan Miladinović (©Starsport)
Ivan Miladinović (©Starsport)

Ivan Miladinović od Jagodine i Niša do reprezentacije Rusije?

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.01.21. | 13:21

Čeka se ruski pasoš i poziv Stanislava Čerčesova

Senzacionalna vest iz Rusije. Ivan Miladinović, nekada fudbaler Jagodine i Radničkog iz Niša, a sada Sočija, mogao bi vrlo lako da se domogne statusa ruskog reprezentativca pošto Zbornaja komanda posle penzionisanja braće Berezucki i Sergeja Ignaševića ima ozbiljnih problema sa pozicijom štopera.

Otud u priči 26-godišnji Srbin, koji i ne krije da čeka poziv selektora Stanislava Čerčesova.

Izabrane vesti

Treba da dobijem ruski pasoš ove godine. Da li očekujem poziv iz reprezentacije Rusije? U dobrim sam godinama za štopera, tako da računam na to. Probaću da igram dobro, možda će poziv doći. Čekam Čerčesova”, kaže Miladinović u intervjuu za ruski Sport Ekspres.

Ali nije baš da je ovo ona stara “usta moja hvalite me”. Rusi su već naturalizovali golmana Giljermea i desnog beka Marija Fernandeza, koji nisu mogli da se nadaju mestu u reprentaciji Brazila.

Ni Miladinovića niko nije pominjao kad se priča o Srbiji, iako i Orlovi više nisu tako čvrsti na štoperu, najblaže rečeno. Setimo se samo da je posle povrede Aleksandra Kolarova na ključnoj utakmici sa Škotskom na štopera morao da uskoči Nemanja Gudelj, inače vezni fudbaler.

Slične problem imaju i Rusi, samo Georgi Džikija je klasičan štoper sa pedigreom jačim od Miladinovićevog. Sve ostalo su eksperimenti, kako navodi Sport ekspres. U porazu od Turske u Ligi nacija iz Džikiju su igrali Ahmatov Andrej Semjonov i levi bek Fjodor Kudrjašov. Protiv Srbije (0:5) mladi Igor Divejev je gurnut u vatru, pa onda Roman Jevgenjev. Obojica 21-godišnjaci. Završilo se katastrofom.

Zato Sport ekspres završava zaključkom da je Miladinovićprihvatljiva opcija”. Jer ni on sam nije dovoljan da se zakrpe sve rupe, pa se ističe da bi “trebalo probati sve koji su na raspolaganju”. Miladinović ima i svoje prednosti, pouzdan je, čvrst, ima dobar pas, posebno dugi, dao bi Džikiji slobodu da može da krene napred. Pride, ni to ne zaboravljaju ruski novinari, Miladinović je Srbin i samim tim “blizak Rusiji u smislu kulture i politike”. Neće izazvati pridike ruskih navijača, koji su bili protiv Giljermea i posebno Fernandeza, koji ne govori ruski jezik.

Miladinović dakle na pragu reprezentacije Rusije. Ako se to i desi, Srbija će ga bespovratno izgubiti, iako se, podvucimo još jednom, ozbiljno mučila posle povrede Kolarova, koji se možda neće ni vraćati u tim. Doduše, delom i zato što selektor nije verovao u Uroša Spajića, koji je potom pokazao da se na njega može ozbiljno računati. Pored nespornog Nikole Milenkovića, tu su još i Stefan Mitrović, Nikola Maraš, Strahinja Pavlović


tagovi

SočiIvan Miladinovićfudbalska reprezentacija Rusijefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara