Uroš Sremčević i Uroš Spajić
Uroš Sremčević i Uroš Spajić

Iz Lučana potvrdili: Uroš Sremčević je Zvezdin! Obeštećenje 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 14:22

"Dogovor je postignut, ostali su samo još detalji da se definišu, odnosno da se pročitaju još jednom ugovor i stave potpisi", kaže Nenad Milovanović, sportski direktor Mladosti

Spekulisalo se praktično čitavog januara, ali neizvesnosti je došao kraj. Uroš Sremčević uskoro će postati novi igrač Crvene zvezde. Ako je i bilo dileme, otklonio ju je sportski direktor Mladosti iz Lučana Nenad Milovanović.

Alfa i omega kluba iz Lučana je u izjavi za Sportski žurnal otkrio da je Mladost postigla dogovor sa Zvezdom o transferu 17-godišnjeg Sremčevića u redove srpskog šampiona.

Izabrane vesti

"Dogovor je postignut, ostali su samo još detalji da se definišu, odnosno da se pročitaju još jednom ugovor i stave potpisi. Može se reći da je Uroš Sremčević 90 odsto igrač Crvene zvezde. Kažem ovako, jer tek kad stavi potpis onda možemo da kažemo da je 100 odsto. U suštini je sve dogovoreno", otkrio je Nenad Milovanović za Sportski žurnal.

Prema informacijama Mozzart Sporta transfer će biti težak 2.000.000 evra, a Sremčević će potpisati ugovor na tri godine, jer prema propisima kao maloletnik duži trenutno ni ne sme. Međutim, plan je da u aprilu, kada proslavi 18. rođendan, odmah potpiše novi, četvorogodišnji ugovor. Promocija će biti obavljena nakon povratka ekipe sa priprema na Kipru u subotu.

Mladi napadač je zadivio čelnike beogradskog kluba u prvom delu sezone, tokom kojeg je postigao četiri gola u Mozzart Bet Super ligi. Da im nije promakao njegov talenat priznao je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić još početkom januara, da bi samo nedelju dana kasnije otkrio kako klub uveliko radi na angažovanju Kragujevčanina.

Nije Crvena zvezda jedina bila zainteresovana za Sremčevića. Kako je Mozzart Sport otkrio još sredinom decembra, čelnike Mladosti kontaktirali su i ljudi iz Siti Grupe, a interesovanje su pokazali i Partizan i Anderleht, ali nisu mogli da ispune tadašnji finasnijski zahtev kluba iz Lučana od 3.000.000 evra.

Ostaje da se vidi šta bi Sremčevićev dolazak trebalo da znači za ostanak Jovana Mijatovića? Generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić je nedavno izjavio kako su u klubu procenili u razgovoru sa trenerom Vladanom Milojevićem da dvojica talentovanih centarfora mogu da igraju i u tandemu, ali je s druge strane poznato i da bi Mijatović mogao da napusti klub do kraja prelaznog roka ako stigne ponuda koja se ne odbija, a znamo svi da je Njujork Siti spreman da plati 8.000.000 evra fiksno plus 2.000.000 u bonusima.


tagovi

Uroš SremčevićNenad MilovanovićMladost LučaniZimski prelazni rok 2024TransferiFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara