(©Reuters)
(©Reuters)

Jago Aspas – Seviljina noćna mora

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.04.21. | 11:47

Crveno-beli iz Andaluzije i Selta spuštaju zavesu na 30. kolo Primere

Sevilja na obali Atlantika može da uhvati priključak za vodećom trojkom u Španiji, ali se na Balaidosu ne provodi najbolje u poslednje vreme. Ipak, malo je verovatno da će Sevilja uspeti da se umeša u tu bitku, realnije je da će ostati da lebdi na četvrtoj poziciji i da neće ni gore, ni dole. U sličnoj poziciji je Selta. Pozicije koje vode u Evropu su daleko, a na jednakoj razdaljini je i zona ispadanja o kojoj ne moraju Nebeskoplavi da razmišljaju.

Đulen Lopetegi ima samo jednu brigu – da li će Jusef En-Nesiri biti spreman. Nije Marokanac trenirao tokom nedelje i veliko je pitanje hoće li Sevilja moći da se osloni na najboljeg strelca. Učinak od 21 gola (15 u ligi, šest u Ligi šampiona) na 43 utakmice u tekućoj sezoni podatak je za poštovanje, pogotovo jer Sevilja nije ofanzivna mašina. Protivničke mreže je u prvenstvu zatresla 40 puta.

Izabrane vesti

21.00: (3,45) Selta (3,25) Sevilja (2,20)

Eduardo Kude je debitovao na klupi Selte protiv Sevilje. Tim iz Andaluzije bolje se snašao iskoristio je prilike koje su mu se ukazale i slavio sa 4:2. Propisno se ispromašivala Selta na Ramon Sančez Pishuanu, a posle tog gubitka bodova Nebeskoplavi su vezali pet pobeda (Granada, Atletik Bilbao, Kadiz, Alaves i Ljanara u kupu) i sedam utakmica bili neporaženi. Ponajviše zahvaljujući tom nizu Selta se nalazi na sredini tabele i ne mora da brine za opstanak, što nije bio slučaj nekih prethodnih sezona. Jago Aspas je morao da vadi kestenje iz vatre i u više navrata je sačuvao Seltu u Primeri.

Selta je poslednja tri puta iz okršaja sa Seviljom na Balaidosu izašla neokrznuta. Kelti su ostvarili tri pobede i dozvolili su Sevilji da postigne samo jedan gol, koji je delo Jusefa En-Nesirija. Marokanac je pogodio protiv Selte i u ovosezonskoj pobedi Andalužana na Ramon Sančez Pishuanu, a Jago Aspas je Seviljina noćna mora. Napadač Selte je pet puta tresao mrežu Sevilje na poslednjih šest duela.

(©Reuters)(©Reuters)

Prisetio se Đulen Lopetegi međusobnog duela u najvećem gradu pokrajine Andaluzija i istakao da je Selta poprilično napredovala od dolaska Eduara Kudea.

„Selta igra lep fudbal. Moramo se dobro pripremiti jer će to biti teška i zahtevna utakmica. U prvoj polovini sezone stvarali su šanse protiv nas i mogli su doći do bodova - bila je to izazovna utakmica. Mnogo su se poboljšali od našeg prvog susreta, vidi se timski rad. Vrhunski su tim i igraju jako brzo“, rekao je Đulen Lopetegi.

Sevilja bi pobedom prišla na šest bodova zaostatka Atletiko Madridu, a prosipanje bodova na gostovanjima Elčeu i Valjadolidu moglo bi skupo da je košta. Da nije bilo neočekivanih kikseva, sastav Đulena Lopetegija bio bi u ravnopravnoj bici za krunu, a trener Sevilje vodi se onom da za prosutim mlekom ne vredi plakati i da se računi svode na kraja.

„Ne obraćamo pažnju na to šta drugi ljudi govore. Fokusiramo se na pripremu meča protiv tima sa vrhunskim igračima. Bilo koji drugi komentar za nas nema nikakvu vrednost. Važno je gde ste u ligi nakon poslednjeg meča. Ništa drugo nije važno. Moramo se pripremiti za svaku utakmicu kao da je poslednja“, zaključio je trener Sevilje.

PRIMERA – 30. KOLO

Petak

Ueska - Elče 3:1 (2:1)

/Mir 3, Ramirez 30, Mir 88pen - Vavro 4ag/

Subota

Hetafe - Kadiz 0:1 (0:0)

/Timor 64ag/

Bilbao - Alaves 0:0

Eibar - Levante 0:1 (0:1)

/De Fritos 45+2/

Real Madrid - Barselona 2:1 (2:0)

/Benzema 13, Kros 28 - Mingeza 60/

Nedelja

Viljareal – Osasuna 1:2 (0:0)

/Garsija ag 70 – Monkajola 64, Budimir 74/

Valensija - Sosijedad 2:2 (0:2)

/Vas 60 pen, Paulista 80 - Guevara 30, Isak 45/

Valjadolid - Granada 1:2 (1:0)

/Oreljana 41 pen - Molina 78, Kini 86/

Betis - Atletiko Madrid 1:1 (1:1)

/Teljo 20 - Karasko 5/

Ponedeljak

21.00: (3,45) Selta (3,25) Sevilja (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraSeviljaSeltaJago AspasJusef En-Nesiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara