Foto: Starsport
Foto: Starsport

Jasno je ko vlada fudbalom Novog Sada: Vukadinović nastavio da vuče Vojvodinu ka Evropi

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.11.21. | 19:58

Proleter pretrpeo minimalni poraz u gradskom derbiju (1:0)

Asistencija protiv Čukaričkog vredna boda (1:1), a potom gol koji je inicirao preokret Vojvodine u susretu sa Radničkim iz Kragujevca (3:1) nagovestili su uspon forme Miljana Vukadinovića koji je niz odličnih igara nastavio protiv Proletera i golom u 10. minutu potpisao važnu pobedu u gradskom derbiju (1:0). Pogodak krilnog napadača ispostavio se kao jedini u susretu koji je Vojvodina na svom stadionu dočekala kao nominalni gost, a egzekuciji iskusnog ofanzivca prethodila je odlična lopta Dejana Zukića sa desnog boka, ali i splet srećnih okolnosti nakon intervencije Nikole Petrića.

Oštar centaršut sa krila golman Proletera je uspeo da izbije, ali samo do Vukadinovića koji je bio u neposrednoj blizini i od kojeg se lopta odbila u mrežu, za četvrti ovosezonski pogodak. Akcija koja se kasnije ispostavila kao pobednonosna potvrdila je sjajnu formu Vukadinovića, ali u prvi plan izbacila i ove sezone praktično zaboravljenog Zukića. Talentovani fudbaler je golom u Kupu Srbije protiv Jagodine (5:1) zaslužio da se prvi put ove sezone naće među starterima u prvenstvenom duelu, a za poverenje se revanširao asistencijom. Trijumf Vojvodine istovremeno je potvrdio kvalitet i ambicije izabranika Slavoljuba Đorđevića koji su iskoristili činjenicu da su direktni konkurenti Čukarički i TSC ispustili bodove te se novosadski klub učvrstio u gornjem domu Superlige.

Izabrane vesti

Sjajni tandem trasirao je put do trijumfa Lala, međutim jednako važnu ulogu na putu do slavlja imao je Nikola Simić. Golman Vojvodine ove jeseni beleži izvanredne partije, pa je posle briljantnog izdanja protiv Čukaričkog ponovo začarao mrežu i izvanrednim intervencijama u drugom poluvremenu, kada se njegov tim potpuno povukao, sačuvao ceo plen.

Na krilima vrlo dobrih rezultata i pobedama potiv Radničkog i Jagodine u prethodnih nedelju dana igrači Vojvodine motivisano su krenuli po ceo plen u gradskom derbiju, a uvodna inicijativa rezultirtala je ranim golomv koji je značajno uticao na pristup oba kluba.

Zadovoljni stečenom prednošću nominalni gosti su kako je vreme odmicalo bili sve oprezniji pri kreiranju akcija, dok je Proleter iz minuta u minut stvarao sve intenzivniji pritisak na odbranu. Činjenica da su se igrači Vojvodine prilično rano (praktično od početka drugog poluvremena) opredelili gotovo isključivo na defanzivu ostavila je prostora za napade Proletera koji je u nastavaku pojačao ofanzivu ulaskom Dilana Ortiza i Viktora Živojinovića. Posebno opasan u periodu dominacije izabranika Dušana Bajića bio je Evandro koji je imao niz šansi od kojih je najbolja viđena u 67. minutu, ali je šut Brazilca već viđen u mreži odličnom intervencijom zaustavio Simić. Ofanzivac Proletera u centru pažnje našao se i u 81. minutu, kada je takođe imao idealnu priliku da donese izjednačenje, ali je njegov udarac u toj situaciji izblokirao Mladen Devetak.

Nematerijalizovana inicijativa Proletera mogla je da bude kažnjena u samoj završnici utakmice. Dva prekida u režiji Devetka bila su povod da se većina igrača preseli pred gol tima sa Slane bare čime je prekinuta inicijativa Proletera, ali je Petrić u oba slučaja bio na visini zadatka. Pokušaji iz slbodnog udarca i nakon kornera bili su dovoljni da Stara dama uzme dah i ponovo pokaže zube te je na samom početku sudijske nadoknade Uroš Kabić bio u idealnoj prilici da udvostruči prednost i razreši sve dileme, međutim ponovo je golman rivala bio fenomenalan.

Poraz u gradskom duelu produbio je muke proletera koji je posle serije od četiri pobede pretrpeo treći poraz u nizu, dok je istovremeno Vojvodina opravdala evropske ambicije.

SUPERLIGA - 15. KOLO

Subota

Radnički Niš – Mladost 2:0 (1:0)

/Škrbić 8, 79p/

Nedelja

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Ivanić 16, Pavkov 45, Katai 52/

Voždovac - TSC 1:1 (0:0)

/Vujnović 47 - Milićević 81/

Partizan - Čukarički 2:0 (2:0)

/Vujačić 33, Živković 45/

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnik 1:1 (1:1)

/Čečarić 29 - Spasić 3/

Proleter - Vojvodina 0:1 (0:1)

/Vukadinović 10/

Utorak

14.00: (2,75) Kolubara (3,10) Spartak (2,70)

16.00: (2,15) Metalac (3,40) Napredak (3,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaMiljan VukadinovićProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara