Navijači Al Hilala (©AFP)
Navijači Al Hilala (©AFP)

Jasno ko je favorit: Šampion Azije igra za Superkup protiv tima od kojeg nije izgubio nijedan od 32 meča

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.01.22. | 14:57

Al Hilal i Al Fajsali igraju u četvrtak od 18.15 časova meč za prvi trofej u novoj sezoni u Saudijskoj Arabiji

U normalnim okolnostima, Superkup neke države bi trebalo da predstavlja uvodni meč u sezoni, okršaj aktuelnog šampiona i osvajača nacionalnog kupa. Zamišljeno je da duel za prvi trofej bude uvertira, uzbudljiva i da samo poveća interesovanje i uzbuđenje uoči novog prvenstva. Međutim, pandemija je pokvarila sve, takmičenja su se redom pomerala, kalendar je totalno izmešan, pa će se Superkup Saudijske Arabije održati tek ovog četvrtka od 18.15 časova, kada je odigrana čitava polusezona.

Za trofej igraju Al Hilal i Al Fajsali, pri čemu je prvi tim aktuelni prvak zemlje, ali i čitave Azije, a drugi je osvojio kup. Međutim, daleko od toga da ovaj okršaj donosi onu istu misteriju i uzbuđenje kao što bi imao da se igralo na početku sezone.

Izabrane vesti

Pre svega, zbog toga što je Al Fajsali već stigao da bude eliminisan iz Kupa Saudijske Arabije, tog trofeja koji je branio. Sredinom decembra ga je u osmini finala savladao Al Ahli iz Džede sa 2:1.

Nije to najveća njegova muka ove zime, ni približno tome. Prvenstvo igra baš loše, bori se za opstanak i ima samo jedan poen više od Al Tavona, koji je ispod crte.

18.15: (1,50) Al Hilal (4,00) Al Fajsali (6,00)

Upravo je njega pobedio u finalu kupa. Tada je Al Hilal eliminisan već u 1. kolu, što je Al Fajsali iskoristio da stigne do prvog trofeja u klupskoj istoriji.

Od tada se mnogo promenilo, oba tima su u lošoj formi, za šta Al Hilal može da pronađe opravdanje u tome što mu je značajan broj prvotimaca tokom decembra bio odsutan zbog igranja na Arapskom kupu u Kataru. Seriju loših rezultata prekinuo je baš protiv Al Fajsalija poslednjeg dana u minuloj godini, pobedivši ga kao gost sa 3:2. Sada je Al Hilal peti sa osam bodova manje od lidera Al Itihada.

S druge strane se Al Fajsali bori za opstanak, a nije pobedio na poslednja četiri meča. Poraz od Al Hilala bio mu je treći uzastopni.

Sve je to sada manje važno, igra se za trofej, a Al Hilal će probati da produži tradiciju od čak 32 susreta sa Al Fajsalijem koje nije izgubio. Nestvarnih 26 puta je pobedio današnjeg rivala, dok su šest mečeva završeni nerešeno. Dakle, ukoliko Al Fajsali pobedi i osvoji Superkup, ispisaće istoriju u svakom mogućem smislu. U suprotnom, Al Hilal će postati najuspešniji i u ovom takmičenju, koje je do sada pokorio dva puta.

Oba tima imaju iskusne igrače na raspolaganju, sposobne da sami prelome utakmicu. Zvezda Al Hilala je već duže vreme Bafetimbi Gomis, a pored iskusnog Francuza tu su i Lusijano Vieto, Andre Kariljo, Musa Marega, Gustavo Kueljar… S druge strane najveće uzdanice Al Fajsalija su Hulio Tavarez i Giljerme Augusto, dok sa sredine terena dejstvuje francuski fudbaler Roman Amalfitano.

-----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

SUPERKUP SAUDIJSKE ARABIJE

Četvrtak

18.15: (1,50) Al Hilal (4,00) Al Fajsali (6,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Saudijska ArabijaAl HilalAl Fajsali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara