Džonatan Vudgejt (©Reuters)
Džonatan Vudgejt (©Reuters)

Jedna od poslednjih prilika za Vudgejta

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 14:17

Bornmut klizi od plej-ofa, večeras dočekuje Svonsi

Labudovi putuju u Bornmut znajući da će se preseliti na drugo mesto na tabeli prvenstva ako izbegnu poraz na stadionu Vitaliti (20.45). Trešnjice ulaze u meč posle potencijalno skupog poraza od Barnslija, koji ih je ostavio na pet bodova iza najboljih šest. Tako u najkraćem stoje stvari pred okršaj bivših premijerligaša Bornmuta i Svonsija u derbiju 37. runde Čempionšipa.

Ova dva tima sada vode bitku u drugom rangu i imaju aspiracije ka povratku u društvo najboljih. Bornmut je trenutno sedmoplasiran, već polako gubi korak za poslednjom pozicijom koja vodi u plej-of, dok je Svonsi na trećem mestu, ali ima utakmicu manje od drugoplasiranog Votforda i sa te strane je rasterećeniji.

Izabrane vesti

20.45: (2,25) Bornmut (3,15) Svonsi (3,45)

Labudovi imaju 13 bodova više od domaćina i u boljoj su formi trenutno, ali svima je jasno da razlike između ekipa u Čempionšipu nisu velike. Ovo je za domaćina jedna od poslednjih prilika da uhvati priključak s vodećima i pod većim je imperativom rezultata. S druge strane, Svonsi je neporažen na četiri prethodne utakmice i ima jasnu računicu da nastavi taj niz, a vredi istaći da je poslednji put pobedio večerašnjeg rivala još 2007. Od tada su ovi rivali osam puta ukrstili koplja i Bornmut je ostvario pet pobeda, uz tri remija.

Kapitulacija kod kuće od Bristol Sitija krajem februara dovela je momke

Stiva Kupera u zabrinutost u pogledeu direktne promocije. Međutim, prikupljanje 10 bodova iz četiri prethodne utakmice ublažilo je sve brige koje je Kuper možda imao, ostavljajući ga na odličnoj poziciji i u situaciji da sve zavisi od Labudova.


Sa druge strane, Bornmut je sebi zakomplikovao život domaćim neuspehom u prošloj rundi, pa sada juri da spase šta se spasti može. Trener Džonatan Vudgejt mora da nađe način da oporavi pulene posle preokreta 3:2 kod kuće od Barnslija. Veliki je rizik na Trešnjicama, jer mogu da u slučaju negativnog ishoda upropaste šanse da se nađu u doigravanju, a kormilar Vudgejt je pod pritiskom da zadrži posao.

Očekuje se da će Vudgejt biti prisiljen na bar jednu izmenu posle prevremenog izlaska Adama Smita protiv Barnslija. Stejsi i Biling se bore za njegovo mesto. U međuvremenu, Kuper verovatno neće ništa menjati, jer može da bude zadovoljan činjenicom da je njegov sastav pobedio i saluvao svoju mrežu u prošlom susretu.


tagovi

ČempionšipBornmutSvonsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara