Miloš Jojić (Star sport)
Miloš Jojić (Star sport)

Jojić veruje Stanojeviću: Na pravom smo putu da vratimo Partizan gde mu je mesto

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.11.20. | 18:33

„Momci su odradili dobar posao, u poslednje dve utakmice ekipa igra bolje“, kaže vezista koji je pri kraju procesa oporavka

Ni bliska prošlost, ni sadašnjost nisu za pohvalu. Budućnost bi mogla da bude, pod uslovom da uprava isprati sve zahteve Aleksandra Stanojevića u zimskom prelaznom roku i dovrši rekonstrukciju tima koji je letos izgubio pehar kupa, jesenas ostao bez plasmana u Ligu Evrope, a kako stvari stoje ni četvrtu vezanu sezonu nije takmac u borbi za titulu.

Da bi se to promenilo mora da se menjaju okolnosti i ekipa. Iz korena. Neki igrači su dostigli limite, neki su zasićeni, neki nemaju kvalitet za crno-bele, zbog čega se sve glasnije priča o „velikom spremanju“ na zimu. Ako će u Partizanu i dalje da lažu sami sebe formulisaće to terminom „dopunska selekcija“, međutim, istina je da u sadašnjem kadru jedva jednocifren broj fudbaler zaslužuje da ostane na proleće. Čim se završi šest preostalih utakmica do naredne pauze (pet u prvenstvu, jedna u kupu) krenuće se u nastavak procesa oblikovanja tima po idejama aktuelnog stručnog štaba.

Izabrane vesti

Bitan faktor u misiji trebalo bi da budu povratnici, igrači koji osećaju Partizan iznutra i u tom svetlu valja posmatrati angažmane Miloša Jojića, Svetozara Markovića i Ivana Obradovića u završnici prethodnog prelaznog roka, nešto ranije stigao je i Aleksandar Miljković. Priča se da bi u klub mogli da se vrate još neki igrači, zatim da se sistemski, za dug period reši pitanje bonusa, da se odaberu fudbaleri iz Superlige sposobni da prave razliku.

A pre svega, da oni koji ostanu prihvate ideje Aleksandra Stanojevića, pošto iz „Zemunela“ maltene svakodnevno stižu nagoveštaji da će se tokom zime praviti ne samo nova ekipa, već i nova igra.

Dolazak novog trenera doneo je i nove zahteve za sve fudbalere. Dosta je novih lica, nije lako, za svaku promenu potrebni su strepljenje i rad. Na pravom smo putu da vratimo Partizan gde mu je mesto“, zrači optimizmom Miloš Jojić, naglašavajući Stanojevićevu ulogu.

Biće povratniku na klupu lakše da realizuje plan onog trenutka kad bude imao sve zdrave fudbalere. Pri kraju oporavka od povreda su Jojić i Sejduba Suma, a čeka se Žan Kristof Bajbek.

„Moja povreda nastala je posle derbija. Dan posle utakmice sam osetio naprezanje u predelu prednje lože, mislio sam da mogu da igram preko bola, čak sam protiv OFK Bačke u kupu izdržao 90 minuta, da bi na pregledom ultrazvukom lekari ustanovili problem, posle čega je rešeno da pauziram“.

Otad su prošle tri sedmice.

Preduzeo sam sve što je do mene, svakodnevno bio aktivan, tri, četiri sata provodio u teretani, još tri na terapijama, pa u hiperbaričnoj komori... Plan je da se polako uvodim u proces, zasad treniram individualno, za koji da ću sa ekipom“.

Nedostaje Jojiću lopta. Pogotovo što je pre povratka u Humsku bio bez fudbala tri meseca.

Naporno je gledati sa strane. Tu si, a ne možeš da pomogneš saigračima. Ako izuzmemo utakmicu u Nišu, momci su odradili dobar posao, u poslednje dve utakmice Partizan igra bolje“, raduju nekadašnjeg internacionalca u Nemačkoj, Turskoj i Austriji izdanja protiv Mačve i Sparatka.




tagovi

FK PartizanMiloš JojićAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara