Menig protiv Genta (© MN Press)
Menig protiv Genta (© MN Press)

Još se traži Kvinsi Menig: Mora da bude bezobrazan! Nekad smo surovi, ali tako je bilo sa Leonardom i Sumom

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 14:03

Ivica Iliev o holandskom krilnom napadaču

Za većinu letnjih novajlija može se reći da su se brzo uklopili u Partizanov sistem i već mu dosta dobrog doneli. Napadač Rikardo Gomeš je već ispalio 20 preciznih hitaca, štoper Siniša Saničanin je formirao partnerstvo sa Igorom Vujačićem i u većini utakmica delovao stabilno, povratnik iz Saudijske Arabije Nemanja Miletić sve je prisutniji i odlučniji među starterima, Danilo Pantić je imao uzlet na početku ciklusa...

Jedino kod Kvinsija Meniga stoji upitnik kad su u pitanju mogućnosti i konkretan doprinos igrama i rezultatima crno-belih.

Izabrane vesti

Za njega u Humskoj imaju razumevanja, mada ističu da bi voleli da nekadašnji đak Ajaksove akademije konačno pokaže zašto je angažovan iz Tventea.

Menig se traži. Rekao sam mu da od njega očekujem uticaj u završnoj trećini terena, da bude direktniji, bezobrazniji. Zato smo ga doveli. To je pokazivao u holandskoj liniji, ofanzivnoj, dozvoljava više prostora napadačima, dok je naša tvrda defanzivno, pa Kvinsi ne pronalazi individualnost. Ako bismo ga analizirali u Gentu, u mnogo situacija je ubrzavao igru iz prve ili sačuvanim loptama nastavljao akcije, čak bio u situacijama oko kaznenog prostora, ali njega još čekamo“, precizira Ivica Iliev.

Prvi čovek sportskog sektora Parnog valjka podvlači da se Menigu ne može prigovoriti ništa na osnovu učinka – četiri gola, tri asistencije – ali da bi u igri mogao da bude proaktivniji. A da će biti posle perioda prilagođavanja i da bi najbolju verziju krilnog napadača mogli Gorbari da vide tek do prve polovine 2022.

Dao je neke golove, ima i asistencije, sve je to u redu, međutim, ne zaboravite da je faktički tek dva meseca u klubu i da nije prošao pripreme, nije imao vremena da upozna igrače. A mi smo nekad mnogo surovi da mnogo brzo sečemo i kritikujemo. Već šest godina sam na ovoj poziciji, slično je bilo sa Leonardom, Sadikom, čak Tavambom i Sumom, a na kraju je svako od njih pokazao zašto je doveden“.

Imajući u vidu da je Iliev nekada pokrivao baš poziciju krilnog napadača i te kako zna kakvi su zahtevi pred momkom poreklom iz Surinama.

Jedino me kod njega brine što u završnoj trećini terena ne vidim da radi ono što od njega očekujem. Draže bi mi bilo da pokušava i da nije u formi, nego da to ne radi. Voleo bih da se to promeni. Lično ću raditi na tome. Osećam kao da želi da se svidi saigračima, da bude timski, što je pohvalno, pogotovo što se u sistemu našeg trenera igrači na toj poziciji mnogo troše. Kad pogledamo sve igrače na toj poziciji, njihov individualni učinak nije upečatljiv baš zbog žrtvovanja za ekipu“, dodao je Ivica Iliev.



tagovi

Kvinsi MenigIvica IlievLiga konferencijeFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara