Andrija Živković proslavlja pogodak (©Reuters)
Andrija Živković proslavlja pogodak (©Reuters)

Jovanovićev Panatinaikos opet na PAOK-ovom putu do pehara Kupa

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.01.23. | 09:57

Crno-beli dočekuju Panatinaikos, dužnika iz prošlogodišnjeg finala, u prvom meču četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja u Grčkoj

Sudar teškaša u Kupu Grčke. PAOK dočekuje aktuelnog lidera Superlige Panatinaikos u prvom meču četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja u zemlji Helena. Na stadionu Tumba, međutim, domaćini nikako nisu autsajderi, jer uz bučne navijače imaju šanse da ostvare dobar rezultat pred revanš u Atini.

PAOK na svom terenu ima 20 bodova iz devet utakmica u ligi i peti je na tabeli po domaćem učinku. Pored toga, tim Razvana Lučeskua je neporažen u deset takmičarskih utakmica u svim takmičenjima. Jedini poraz kod kuće desio se od predstojećeg protivnika i iz tog razloga crno-beli imaju dodatni razlog za osvetu.

Izabrane vesti

Gosti su najjači gostujući tim u najjačoj grčkoj ligi i doživeli su poraz u sezonu, od AEK-a na strani 1:0. Osim što su Zeleni izgubili od Slavije iz Praga u plej-ofu Lige konferencije, to im je bio jedini poraz u sezoni.

19.30: (2,15) PAOK (3,00) Panatinaikos (3,50)

PAOK je u osmini finala savladao Kalamatu sa 4:0 i nije dao ni najmanju šansu drugoligašu. Posle obaveznog zadatka, sada mu sledi pravi test izdržljivosti protiv Panatinaikosa. Domaći su prošle godine izgubili od Panatinaikosa u finalu Kupa Grčke, pa Lučeskuovi momci još moraju da poravnaju račune. Uprkos velikoj konkurenciji, cilj tima iz Soluna je da osvoji pehar, a za to im je potrebna pobeda, posebno u prvom meču pred domaćom publikom.

Sezona nije počela optimalno za PAOK. Posle prvih deset utakmica, ekipa je imala samo 16 poena. Tim se tada donekle oporavio, ali je prošlog vikenda odigrao samo 0:0 protiv OFI-ja. Nedostaje mu konstantnost za proboj ka vrhu. Sa zaostatkom od devet bodova za liderom, sve je i dalje otvoreno, ali je ostalo još samo osam utakmica u ligaškom delu u Grčkoj. Pored toga, ispred crno-belih su u trci za šampionat AEK i Olimpijakos.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA TRIJUMF PAOK-a - 2,25!

PAOK je postigao 26 golova na 18 utakmica i stoga još nije potpuno ubedljiv u ofanzivi. Najbolji strelac je Portugalac Nelson Oliveira sa sedam pogodaka, dok je bivši igrač Hamburga Kaled Narej postigao četiri. Srpski reprezentativac Andrija Živković dva puta je bio strelac, a tri puta asistirao, dok je Živko Živković samo jednom dobio priliku da se nađe među stativama.

Panatinaikos je takođe sa velikom lakoćom pobedio u osmini finala Kupa Grčke. Izabranici iskusnog srpskog trenerskog vuka Ivana Jovanovića odneli su pobedu nad prvoligašem Volosom sa ukupnih 5:0. Kao šesti u Superligi, Volos sigurno nije topovsko meso. Kao aktuelni osvajači Kupa, Atinjani su na dobrom putu i ​​naravno da žele da odbrane trofej.

Panatinaikos je trenutno na vrhu Superlige i apsolutno to zaslužuje. Osvojio je 45 poena iz 18 kola i samo jednom izgubio. Ipak, prednost u odnosu na AEK je samo četiri boda i sezona je još duga. Ostalo je još osam kola do kraja osnovnog dela sezone, a zatim sledi plej-of. Bilo bi prilično iznenađenje kada bi Detelina zaista osvojila titulu, pošto je poslednjih godina Panatinaikos izgledao kao četvrti zauvek.

KUP GRČKE, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI

Sreda

13.00: (7,75) Apolon Paralimni (4,00) Lamija (1,42)

16.30: (1,10) AEK (8,50) Panseraikos (19,0)

18.00: (1,70) Olimpijakos (3,45) Aris (5,00)

19.30: (2,15) PAOK (3,00) Panatinaikos (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup GrčkePanatinaikosPAOKIvan JovanovićAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara