Dejan Joveljić (©Reuters)
Dejan Joveljić (©Reuters)

Joveljić upisao prvu asistenciju u SAD, noćas traži i prvi gol

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.08.21. | 23:15

Los Anđeles Galaksi, novi tim nekadašnjeg centarfora Crvene zvezde, u noći između utorka i srede (04.30 časova po srednjeevropskom vremenu) dočekuje Kolorado Rapidse

Brojni čitaoci Mozzart Sporta bili su laki na kritičkim komentarima kada je objavljena vest da Dejan Joveljić prelazi u Los Anđeles Galaksi. Većina je ocenila da je to bio loš potez, ali ako se po jutru dan poznaje, bivši fudbaler Crvene zvezde će imati važnu ulogu u timu koji će da se bori za titulu. Ovaj 21-godišnji napadač je debitovao za vikend asistencijom, a u noći između utorka i srede (04.30) će probati da postigne i svoj prvi gol, na duelu sa Kolorado Rapidsima.

Galaksi je u nedelju savladao kao gost Minesotu sa 1:0, a Joveljić je bio starter, prvi put od dolaska iz Ajntrahta. On je u 43. minutu asistirao Kevinu Kabralu za jedini pogodak na meču. Time je odmah kupio navijače tima iz „grada anđela“.

Izabrane vesti

04.30: (2,10) Los Anđeles Galaksi (3,45) Kolorado (3,50)

Već posle tri dana Galaksi čeka novi meč, ovog puta na svom terenu, u Karsonu. Protivnik je direktan konkurent za vrh tabele u Zapadnoj konferenciji MLS.

Trenutno je Kolorado četvrti na tabeli, sa četiri poena manje od trećeplasiranog Los Anđelesa, ali i sa dve odigrane utakmice manje. Zato je važno za domaćina da trijumfom zadrži prednost u odnosu na rivala.

Deluje da se polako slažu kockice u „gradu anđela“. Posle nešto slabijeg perioda osvojili su 10 bodova u poslednja četiri kola i ekipa zaista deluje sve kvalitetnije. Posebno hrabri navijače to što je u Minesoti tim izdržao bez dvojice, verovatno najvažnijih fudbalera.

Vezisti Sebastijanu Letdžetu je preminula sestra iznenadno, neposredno pre duela sa Minesotom. Zato su mu saigrači posvetili pobedu, u kojoj nije učestvovao ni najbolji strelac Havijer Čičarito Ernandez, zbog povrede.

Kabral i Joveljić su ih savršeno zamenili, a to je ono što je i nedostajalo Galaksiju prethodnih nedelja. Prosto, nisu imali adekvatne zamene kada ne ide reprezentativcima SAD i Meksika.

Sada će Joveljić i njegovi saigrači probati da donesu klubu prvu pobedu nad Koloradom od 2017. godine, odnosno posle sedam susreta, od čega su pet takmičarski. Rapidsi su od tada ostvarili pet pobeda, dok su dva meča završena 2:2.

Ove sezone se nisu sastajali. Samo su u aprilu odigrali jednu prijateljsku utakmicu, koja je završena bez pobednika.


tagovi

MLSDejan JoveljićLos Anđeles GalaksiKolorado Rapids

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara