Lisandro Martinez (Reuters)
Lisandro Martinez (Reuters)

Junajted ovog leta rešio da otima i ponudio 43.000.000 za Martineza

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 10:41

Iskustvo je pokazalo da se sa Megvajerom i Lindelofom ne može ni do Lige šampiona, a kamoli do titule

Razočaravajuća šesta pozicija u Premijer ligi minule sezone trgnula je upravu Mančester junajteda koja radi sve da se klub kroz godinu dana ekspresno vrati u Ligu šampiona. Uveliko se radi na ispunjavanju želja novog trenera Erika Ten Haga, a da bi holandski stručnjak dobio ono što je tražio, u Junajtedu su ovog leta rešili da "otimaju" i surovo potuku konkurenciju. Počelo je krađom Tajrela Malasije koji je već bio viđen u Lionu, a moglo bi da se nastavi slučajem Lisandro Martinez. Premijerligaš je Ajaksu za štopera koji je velika želja Arsenala ponudio 43.000.000 evra, tvrdi lokalni Manchester Evening News.

Nije tajna da se Ten Hag po dolasku na Old Traford nameračio na fudbalere sa kojima je sarađivao u Ajaksu. Već duže vreme Junajted pokušava da sa Barselonom dogovori transfer Frenkija De Jonga, a prioritet za centralni deo odbrane bio je Jurijen Timber, ali se kako stvari stoje Ten Hag preorjentisao na drugog člana Ajaksovog štoperskog tandema. I razlog nije finansijske prirode budući da Timbera Transfermarkt vrednuje 35.000.000 evra, a Martineza samo 3.000.000 manje.

Izabrane vesti

Iz priloženog u prošloj sezoni se jasno videlo da Crveni Đavoli sa odbrambenim duom Hari Megvajer - Viktor Lindelof ne mogu da budu konkurentni ni za Ligu šampiona budući da su primili 57 golova na 38 utakmica. Jesu Đavoli pre godinu dana potpisali Rafaela Varana za 40.000.000 evra, ali povrede nisu dozvolile Francuzu da ugrabi kontinuitet - zbog njih je propustio maltene polovinu sezone, a i kada je igrao nije bio na 100 procenata mogućnosti. Zato je odbrani potrebno ozbiljno osveženje.

Na skraćenoj lisi potencijalnih štoperskih pojačanja našli su se još i Pau Tores (VIljareal), odnosno David Karmo (Braga), ali Ten Hag očigledno preferira opcije koje dolaze iz, ili su povezane sa holandskim fudbalom. Pritom, velika prednost Martineza leži u činjenici da se bolje služi levom nogom.

Podsetimo da je Arsenalova prva ponuda za Martineza od 25.000.000 evra ekspresno odbijena, te da su Tobdžije bile poslale pojačanu koja je sa sve bonusima narasla na 40.000.000. Junajted sada nudi 43.000.000 fiksno, što je za 7.000.000 manje od Ajaksovih potraživanja. Verovatno Đavoli žele opipaju puls Kopljanicima i da ih, po potrebi uz dodavanje određenih bonusa potpuno odobrovolje.

Ukoliko budu odugovlačili sa prodajom Martineza, čelnici Ajaksa rizikuju da im u Amsterdamu ostane nezadovoljan fudbaler. Jer i ugledni Atletik je juče pisao o ogromnoj želi Argentinca da se preseli na Teatar snova.

Junajted radi na više frontova istovremeno i još nije odustao ni od Frenkija De Jonga, ni od Kristijana Eriksena.


tagovi

Mančester JunajtedLisandro MartinezLetnji prelazni rok 2022Ajaks

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara