Bruno Fernandes i Hames Rodrigez (©Reuters)
Bruno Fernandes i Hames Rodrigez (©Reuters)

Junajted u gostima kao kod kuće: Bruno se vraća na mesto zočina, Hames neizvestan

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.12.20. | 11:15

Everton dočekuje Mančester Junajted u četvrtfinalu Liga kupa

Sredina je sedmice. Premijer liga je tek za vikend, ali ima je donekle, u tragovima. Na programu je četvrtfinale Liga kupa Engleske, a derbi runde igra se na Gudisonu, gde Evertonu na noge stiže Mančester Junajted. Trenutno su obe strane u dobroj formi, dele treće mesto u prvenstvu, što, bez obzira na sastave, garantuje odličnu utakmicu.

Sigurno će i Karlo Ančeloti i Ole Gunar Solskjer kombinovati postave kako bi odmorili neke igrače za žestok prvenstveni ritam koji po tradiciji sledi u ovo doba godine. Može se, ipak, očekivati da će u Evertonu nešto ozbiljnije pristupiti predstojećem duelu, jer je možda gladniji trofeja, mada se ni Junajted nije proslavio poslednjih godina, ali Đavoli imaju jedan poligon više, Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Na sjajan način igrači Karamela čestitali su Karlu Ančelotiju prvih godinu dana na klupi Evertona. U poslednjoj nedelji pred jubilej svog trenera vezali su tri pobede i to protiv Čelsija (1:0), Lestera (2:0 u gostima) i Arsenala (2:1). U defanzivi, četa sa Gudisona i dalje mora da uradi više, pošto su preživeli pritisak protiv Arsenala i primili dva ili više golova u osam od poslednjih 15 mečeva. U napadu, tim je bio sjajan, a naročito Dominik Kalvert-Luin sa 11 pogodaka u ligi.

Ančelotijevi izabranici su odigrali kolo više u ovom takmičenju i takođe su bili ubedljivi, pa su trenutno najefikasniji tim takmičenja. Prvo su pobedili Salford Siti 3:0, zatim Flitvud 5:2, a onda i Vest Hem 4:1 na svom stadionu. Kalvert-Luin i Rišarlison postigli su po tri gola u poslednja dva meča Liga kupa.

U formi je i Junajted, koji je u nedelju razbio Lids 6:2. Bila je to šesta pobeda Crvenih đavola u poslednjih sedam utakmica, uz remi sa Mančester Sitijem (0:0). Skot Mektomini i Bruno Fernandes postigli su po dva pogotka, a Viktor Lindelef i Danijel Džejms bili su po jednom precizni. Portugalac Fernandes je u dobroj formi i postigao je već tri gola u dva meča koja je igrao protiv Evertona. U pobedi od 3:1 na Gudisonu početom novembra režirao je preokret sa dva gola i asistencijom pošto je Junajted zaostao u ranoj fazi. On je vodeći strelac Đavola u ligi i nadaće se da će svoju stranu voditi do polufinala.

Mančester Junajted stiže u Liverpul sa tri pobede u poslednjih pet mečeva i postigao je dva ili više golova u četiri od poslednjih pet mečeva. Takođe, Solskjerovi puleni obedili su u devet od 11 gostovanja ove sezone i postigli su dva ili više pogodaka na pet proteklih duela na strani.

Poslednji put kada su se Everton i Mančester Junajted sastali u Liga kupu bio je novembar 1993, u četvrtom kolu takođe na Gudisonu, a slavili su gosti 2:0. Ančeloti ne može da računa na Alana, Delfa, Dinja i Gbamana, dok su Hames Rodrigez i Gomes pod znakom pitanja. Sa druge strane, Solskjer van stroja ima Džonsa i Roha, dok su Mektomini i Šo neizvesni.

U preostalom duelu četvrtfinala Liga kupa Stouk je domaćin Totenhemu. Pošto je član Čempionšipa Brentford sinoć izbacio Njukasl i plasirao se u polufinale, istom će se nadati i Potersi. Pokušaće Stouk da napravi još jedno iznenađenje i pridruži se Mančester Sitiju i Brentfordu u predvordju finala.

Liga kup je poslednji trofej koji je osvojen od strane Spursa, a to je bilo još 2008. godine. Trener Pevaca Žoze Murinjo stavlja ovo takmičenje u drugi plan i koncentriše se na Premijer ligu, u kojoj je njegov tim osvojio samo bod u poslednja tri kola i pao sa vrha tabele na šesto mesto. Portugalski strateg je nagovestio da će u četvrtfinalu da promeša sastav, zvezde poput Harija Kejna ili Sona ne bi trebalo da se nađu u početnoj postavi.

Međutim, domaći tim takođe ima značajnih problema sa sastavom ekipe, nedostaje im predvodnik Džon Obi Mikel i prva opcija na golu. Trener Potersa tako ima dilemu da li da između stativa postavi 19-godišnjeg mladića ili 37-godišnjeg veterana, od kojih nijedan nije branio u poslednje dve godine.

ENGLESKA, LIGA KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Brentford - Njukasl 1:0 (0:0)

/Silva 66/

Arsenal – Mančester Siti 1:4 (1:1)

/Lakazet 31 – Žezus 3, Marez 54, Foden 59, Laport 73/

Sreda

18.30: (6,50) Stouk (4,30) Totenhem (1,50)

21.00: (3,10) Everton (3,40) Mančester Junajted (2,30)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

EvertonStoukTotenhemLiga kup Engleske

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara