Pol Pogba (©Reuters)
Pol Pogba (©Reuters)

Juventus krenuo po Pogbu: Dogovoren sastanak, Stara dama za platu odvojila “tričavih” 7.500.000 i bonuse

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.22. | 02:47

U Torinu žele da obnove romansu i po drugi put iz Mančester junajteda dovedu Francuza

Još jedna sezona u kojoj je Juventus ostao bez skudeta upalila je alarm crvene boje u Torinu. Započela je Stara dama rekonstrukciju već na zimu, angažovanjem Dušana Vlahovića pogodila je sa golgeterom, ali daleko od toga da je to bila jedina rupa koju je trebalo zapušiti. Potreban je Juventusu remont u svim linijama tima, a strategiju za leto je već napravio. 

Finansijska situacija u Juventusu nije krasna, omča mu je vezana oko vrata i nepromišljeno poslovanje, tačnije neplansko trošenje, moglo bi da donese više štete nego koristi na duge staze. Iz tog razloga Stara dama okrenula se igračima kojima na leto ističu ugovori, a posle informacije da Juventus nudi Anhelu di Mariji jednogodišnji ugovor, italijanska Gazeta je obznanila da je rukovodstvo crno-belih otpočelo operaciju povratka Pola Pogbe

Izabrane vesti

Evidentno je u kom smeru će Juventus ići tokom leta: loviće igrače bez ugovora i tako će pokušati da izbegne davanje naknade klubovima, ali i steći mogućnost da se nešto više isprsi za plate pojačanjima. Čelni ljudi Stare dame su već uspostavili kontakt sa Pogbinim zastupnicima i do kraja ove nedelje, a možda već i u toku današnjeg dana, trebalo bi da obave prvu rundu pregovora. Advokat Rafael Pimento je posle smrti Mina Rajole preuzeo puna ovlašćenja agencije i u pregovorima će biti Pogbin zastupnik, a kamen spoticanja mogla bi da bude plata koju francuskom vezisti nudi tim iz Torina. Ali, i konkurencija. 

Juventus nije jedini zainteresovani da u svoje redove dovede Pola Pogbu, lista klubova koji bi ga radovi videli je poduža, a predvodnik je Pari Sen žermen. Jasno je da torinski klub finansijski ne bi mogao da parira ponudi Svetaca i u pregovorima će igrati na kartu da je francuski reprezentativac prevrtljive naravi najbolji fudbal igrao upravo u Juventusu. Jeo je loptu, zaključavao je u svom posedu, kreirao iz dubine i na konto blistavih partija izdejstvovao transfer u Mančester junajted vredan 105.000.000 evra. I platu duplo veću od one koju bi trenutno može Juventus da mu ponudi. 

Izaći će Juventus pred Pogbine zastupnike sa ponudom da plata francuskom vezisti u Torinu bude “tričavih” 7.500.000 evra, to je u datom trenutku maksimum koji Stara dama može da mu ponudi - toliko ima i Dušan Vlahović - piše Gazeta. Ali, to je samo fiksni deo. Uključeni su i bonusi, koji će zavisiti od rezultata kluba, kao i Pogbinih individualnih ostvarenja. 

Naći će se Pol Pogba na rskrsnici. Mančester junajted je otpisao, to poglavlje karijere je zatvoreneo, a putevi vode na dve strane: jedan ka Parku prinčeva, gde zasigurno neće oskudevati u primanjima, a drugi ka dobro proznatoj sredini u kojoj je doživeo pun cvat.


tagovi

Pol PogbaJuventusPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2022Serija ALiga 1Mančester JunajtedPremijer liga

Obaveštavaj me

Juventus
PSŽ
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara