Beni Mekarti (©AFP)
Beni Mekarti (©AFP)

Južna Afrika: Prva meč lopta za Amazulu protiv "kralja remija"

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.06.21. | 10:38

Tim koji s klupe predvodi Beni Mekarti pobedom protiv Svolousa rešio bi pitanje plasmana u Ligu šampiona

Rasplet u Južnoj Africi ili drama kada je u pitanje drugo mesto i plasman u Ligu šampiona. Mamelodi je još pre nekoliko nedelja rešio pitanje odbrane trona, ali je ostalo upražnjeno mesto drugog putnika u najjače takmičnje na tlu kontinenta.

Najbliži drugoj poziciji je Amazulu, tim koji s klupe predvodi nekadašnji legendarni fudbaler ove države Beni Mekarti. Tim iz Durbana ima četiri boda više od najbližih rivala Golden Erousa i Orlanda, dva kola pre kraja. Računica je jasna. Tri boda, odnosno pobeda u preostala dva kola rešavaju pitanje drugog mesta. Ono što ne ide uprilog drugoplasiranom timu elitne lige Južne Afrike su dva vezana poraza, prvo od Baroka na svom terenu i Orlanda u Johanesburgu. Na oba meča Amazulu je poražen sa 1:0.

Izabrane vesti

Neće biti lako Mekartijevom timu da stigne do tri boda. Rival je "kralj remija" Svolous, ekipa koja je doživela samo jedan poraz za 28 kola, koliko ima i šampion Mamelodi. Tim iz Johanesburga na čak 19 nerešenih ishoda, a čak sedam u nizu. Gosti bi pobedom mogli da se umešaju u borbu za treće mesto koje vodi u Kup konfederacija, drugorangirano takmičenje na tlu Afrike. U prvom delu sezone nije bilo golova u duelu ovih timova.

17.00: (2,65) Amazulu (2,65) Svolous (3,05)

Udarac za Mekartija bio je saznanje da klub neće moći da zadrži Zukila Kevutija koji je poslednjh pet meseci bio na pozajmici u timu iz Durbana iz Kejptaun Sitija. Trener Amazulua je želeo da ga zadrži, ali klub u dogovorenom roku nije platio klauzulu za otkup ugovora od Kejptaun Sitija. On će u subotu, kada se bude odigralo poslednje kolo prvenstva, morati da se vrati u klub za koji ga veže ugovor.

Kiksu Amazulu nadaju se Golden Erous i Orlando koji imaju četiri boda manje. Pirati iz Johanezburga igraju u gostima protiv Baroka koji nema rezultatski imperatv, nalazi se u sredini tabele. Golden Erous ima teško gostovanje najvećem razočaranju šampionata Kajzer Čifsima.

17.00: (3,90) Baroka (3,25) Orlando (1,93)

Ključa i na dnu tabele. Blek Leopards je na pragu ispadanja, ima samo teoretske šanse, dok će drugi putnik u niži rang biti Čipa Junajted, Stelenboš, Mačivandila ili Maricburg, mada ni prošloseznski vicešampion Kajzer nije siguran u najvišem rangu.

17.00: (3,70) BF Seltik (3,00) Mamelodi (2,10)

Mačivandila je osvojila Kup Južne Afrike protiv Čipa Junajteda u finalu, rivala s kojim se i danas (17.00) sastaje u borbi za opstanak. Stelenboš ima šansu protv bezbrižnog TS Galaksija da obezbedi pitanje ostanka u elitnom rangu.

U šampionatu Južne Afrike u slučaju da ekipe imaju isti broj bodova odlučuje gol-razlika.


tagovi

Južna Afrika 1Južna AfrikaAfrikaAmaZuluOrlandoMamelodi Sandauns

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara