Reprezentativci Nemačke (©Reuters)
Reprezentativci Nemačke (©Reuters)

Kad krenu mundijalske kvalifikacije, Nemci ruše sve pred sobom

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.03.21. | 14:08

Makedonija domaćin Lihtenštajnu, a Jermnija Islandu u preostalim duelima 2. kola Grupe J borbe za plasman na Svetsko prvenstvo

Bili su Nemci više od godinu dana bez poraza u svim takmičenjima pre nego što ih je u poslednjem kolu Grupe 4 Lige nacija Španija počastila šesticom i ostavila bez završne faze turnira. Nema sumnje, izabranici Joahima Leva, koji je najavio povlačenje posle predstojećeg Evropskog prvenstva, žele što pre da zaborave udarac koji im je sredinom novembra nanela Crvena furija.

A, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru najbolja su prilika za Pancere da se vrate u uobičajenu rutinu. Jer kada krenu mundijalske kvalifikacije, Nemci ruše sve pred sobom. Videlo se to i na startu protiv Islanda u Duizburgu...

Izabrane vesti

20.45: (9,00) Rumunija (5,70) Nemačka (1,30)

Na kvalifikacijama za prethodno Svetsko prvenstvo u Rusiji, koje je doduše završila neslavno, ispadanjem u grupnoj fazi, selekcija Joahima Leva završila je sa stopostotnim učinkom iz 10 utakmica i gol-razlikom 43:4. Vratimo li se unazad na kvalifikacije za smotru u Južnoj Africi i Brazil, Nemci na 30 kvalifikacionih utakmica - uključujući i pomenute za prvenstvo u Rusiji - imaju skor od 27 pobeda i tri remija, uz 105 postignutih i 19 primljenih golova.

Dakle, Rumuni, kojih na Svetskom prvenstvu nije bilo u ovom veku, teško da imaju čemu da se nadaju u večerašnjem okršaju sa Pancerima na Nacionalnoj Areni u Bukureštu (20.45). Pa čak ni to što su domaćini im ništa ne pomaže, da se videti prema prethodnim podacima.

-----------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-----------

Selektor Trikolora sa Karpata Mirel Radoi osloniće se u narednom periodu na nešto mlađu generaciju, predvođenu Janisom Hadžijem, Valentinom Mihailom, Denisom Manom i Georgeom Puškašom, jer želi da formira tim sposoban da ide sve do Katara. Ali, svoje mesto na smotri najboljih selekcija planete moraće da potraži u okršajima sa Severnom Makedonijom i Islandom, kroz drugo mesto i dodatna doigravanja.

Prvi susret u Grupi J Rumuni su rešili u svoju korist kao domaćini protiv Makedonije sa 3:2, a večeras će posle 13 i po godina da se odmere sa Nemcima. Te 2007. Panceri su slavili sa 3:1 u prijateljskom meču, dok je u prethodnom okršaju istog karaktera Rumunija slavila sa čak 5:1.

Radoi nema problema sa opcijama, dok ih Lev ima. Nemačka je izgubila Tonija Krosa, Niklasa Zulea i Robina Gosensa zbog povreda pre pobede nad Islandom, i dok se prvi vratio u Real Madrid, potonja dvojica su neizvesni za duel u Bukuerštu. Jonas Hofman i Marcel Halstenberg su u karantinu.

20.45: (1,10) Makedonija (10,0) Lihtenštajn (23,0)

Posle otvaranja kvalifikacione kampanje za Katar 2022. porazom od 3:2 sredinom nedelje u Bukureštu, Makedonija večeras dočekuje Lihtenštajn u Skoplju. Gosti su na 181. FIFA rang liste, i poraženi su na startu kasnim golom u domaćem duelu sa Jermenijom.

Iako su i dalje ocenjeni samo kao 65. selekcija sveta, izabranici Igora Angelovskog uživaju u najuspešnijoj eri u svojoj istoriji i nestrpljivi su da se bore za mesto u plej-ofu. Neporaženi su Makedonci u osam takmičarskih utakmica pre neuspeha protiv Jermenije i Rumunije, i nadaju se da mogu da izazovu sve konkurente u borbi za drugo mesto u grupi.

Sastavni deo nada Crvenih risova biće italijanski trio u vidu nacionalne ikone Gorana Pandeva, veziste Eljifa Elmasa i napadača Ilije Nestorovskog.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, GRUPNA FAZA - 2. KOLO

Nedelja

18.00: (3,20) Jermenija (3,10) Island (2,40)

20.45: (1,10) Makedonija (10,0) Lihtenštajn (23,0)

20.45: (9,00) Rumunija (5,70) Nemačka (1,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.Fudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija Rumunijereprezentacija Makedonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara