Natho u dresu Izraela (© Reuters)
Natho u dresu Izraela (© Reuters)

Kadrovski problemi za Partizan: Natho zbog teškog disanja na ispitivanjima

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 13:11

Za Vojvodinu bi trebalo da budu spremni Šćekić i Zdjelar, čekaju se Marković i Jović

Na seriju kadrovdskih problema Partizana nadovezao se još jedan. Kad mu vreme nije. U susret završnom ciklusu kalendarske godine, crno-beli nisu načisto da li će (i kad) moći da računaju na Bibarsa Natha.

Sredinom prvog poluvremena utakmice sa Austrijom, Izraelac se požalio na disajne probleme i u ranoj fazi završio duel u Beču (2:4), čime je dodatno zabrinuo ne samo selektora tamošnje reprezentacije Vilija Rutenštanjera, već i stručni štab Parnog valjka. Informacije kako je zbog vrtoglavice tražio izmenu upotpunjene su saznanjem Mozzart Sporta da se iskusni vezista loše osećao, teško disao i da je to razlog izmene.

Izabrane vesti

Povoljna okolnost je što nije u pitanju menanička ili mišićna povreda koja bi ga duže odvojila od terena. Nepovoljna je oličena u informaciji da će Natho morati na dodatna ispitivanja pre nego što mu doktori dozvole povratak fudbalu. Prema poslednjim vestima, Bibars verovatno neće biti u konkurenciji za meč u ponedeljak, kad u Netanji gostuju Farska Ostrva, tim pre što je pobedom Škotske nad Moldavijom – i pre gostovanja Austriji – ostao Izrael bez šansi da se domogne čak i mesta u baražu za plasman na Mundijal. U takvim okolnostima, a pogotovo posle disajnih problema, logično deluje da se nekadašnji as CSKA vrati za Beograd i što pre stavi na raspolaganje treneru Aleksandru Stanojeviću. Naravno, pod uslovom da najpre lekari upale zeleno svetlo za njegov povratak.

Eventualni izostanak Natha uoči napornog ritma – sedam utakmica za 24 dana – poklopio se sa izostancima njegovih kolega po pozicji, ali deluje da će do meča sa Vojvodinom (21. novembar, 15,45) crno-beli imati u kadru Sašu Zdjelara i Aleksandra Šćekića. Srbin je počeo da trenira (u petak vežbao prvi put sa ekipom još otkako je početkom meča sa Čukaričkim osetio bolu zadnjoj loži), dok se Crnogorac oseća bolje, s obzirom da je propustio poslednja tri duela, u ponedeljak ga očekuju lekarski pregledi i ako sve bude u redu, već narednog dana biće u konkurenciji.

Pauza će dobro dođi Partizanu da još dvojica fudbalera privedu kraju proces oporavka. Nemanja Jović je morao da otkaže obaveze u mladoj reprezentaciji Srbije, jer ga opet muči koleno, mada bi od četvrtka trebalo da radi s grupom, dok se u istom periodu na terenu očekuje i Lazar Marković, pošto je kapiten ponovo osetio bol u predelu trbušnog zida.


tagovi

Bibars Nathoreprezentacija IzraelaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara