Kako bez Levandovskog na Oranje? Nikako!

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.09.20. | 11:01

Holandija dočekuje Poljsku u okviru Grupe 1 najjače divizije Lige nacija

Jedni bez selektora, drugima nedostaje najbolji igrač, kapiten i strelac. Holandija igra prvi zvanični meč od odlaska Ronalda Kumana u Barselonu, kojeg na kormilu državnog tima privremeno menja njegov dosadašnji pomoćnik Dvajt Lodevegs. Rival u okviru 1. kola Grupe 1 najjače divizije Lige nacija je Poljska, večeras u Amsterdamu, koja na Johan Krojf arenu izlazi bez Roberta Levandovskog, koji je "pola tima".

Pred Lalama je komplikovan zadatak u Ligi nacija, pošto imaju izuzetno tešku grupu, u kojoj se pored prvog protivnika Poljske, nalaze još Italija i Bosna i Hercegovina. Ipak, Oranje je u prvom ciklusu ovog takmičenja stiglo do finala, gde ga je savladala Portugalija golom Gonsala Guedesa, pa je i ovog puta ispred sebe postavilo najviše ciljeve. Tako je, vazda, u zemlji koja je pozicionirana ispod nivoa mora.

Izabrane vesti

Holandija je bila impresivna u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Slavila je na šest od osam mečeva i plasirala se na završni turnir iza Nemačke. Za fantastičan finiš kampanje najzaslužnijim se smatrao upravo Ronald Kuman, pa se od Lodevegsa očekuje samo da nastavi tim putem. Mada, nije lako hodati u tuđim cipelama. Još kada su one za koji broj veće...

Bilo je nekih zapaženih izostanaka iz holandskog kampa, poput Blinda, Propera, Vilene i Veghorsta. Tim Krul se, međutim, vratio, iako je Silesen taj koji će verovatno dobiti poverenje na golu. Takođe, mogli bismo da očekujemo da će se novi igrač Mančester Sitija Nejtan Ake pojaviti na poziciji levog beka, a Denzel Damfris na suprotnom boku, ispred Kenija Tetea i Hansa Hatebura. Virdžil van Dajk je cementiran u srcu odbrane uz jednako iskusnu figuru Stefana de Fraja, mada su Feltman i mladi Shurs takođe na raspolaganju. U sredini terena, Lodevegs bi trebalo da se drži Frenkija de Jonga i Martena de Rona, odnosno Džinija Vajnalduma. Biće zanimljivo videti kako će zvezda Liverpula, koju povezuju sa prelaskom u Barselonu, sarađivati sa de Jongom. I konačno, u napadu bi Memfis Depaj i Rajan Babel mogli da dobiju glavnu reč ispred Stivena Bergvajna i Kvinsija Promesa, dok se Luk de Jong očekuje u špicu.

Poljaci su, takođe, bili izuzetni u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, gde su slavili na osam od ukupno 10 mečeva i iza sebe ostavili drugoplasiranu Austriju na šest bodova udaljenosti. Ipak, tada je navalu Orlova predvodio ubitačni Robert Levandovski, koji je sada dobio slobodno zbog učešća u završnici Lige šampiona. Nema dileme, odsustvo zvezde Bajerna je masovni udarac za Poljsku u naredna dva meča. Srećom, Kšištof Pjontek čeka kao zapeta puška. Napadač Herte iz Berlina trebalo bi da predvodi poljski napad u odsustvu Levandovskog, a očekuje se da iza njega deluju Kamil Grosicki, Pjotr Zjelinski i Sebastijan Simanski. Njih trojica biće zaduženi za pravljenje šansi u poslednjoj trećini. U veznom redu Gžegož Krihovjak i Jacek Goralski imaju zagarantovano mesto, dok bi kao odbrambene opcije selektor Jirži Bženček mogao da se odluči za kombinaciju iskustva i mladaosti. Mihal Karbovnik je opcija za levog beka, a Bartoš Berezinski na suprotnoj strani. Centralno defanzivno partnerstvo sastojaće se od Kamila Glika i Jana Bednareka, koji će obojica nastojati da zaštite Vojčeha Ščensnija na golu.

Lale su dominantne u međusobnim mečevima sa Poljskom. Poražene su na samo tri od poslednjih 15 okršaja sa Poljacima.

LIGA NACIJA A - 1. KOLO

GRUPA 4

Četvrtak

Nemačka - Španija 1:1 (0:0)

/Verner 51 - Gaja 90+5/

Ukrajina - Švajcarska 2:1 (1:1)

/Jarmolenko 14, Zinčenko 68 - Seferović 41/

GRUPA 1

Petak

20.45: (1,35) Italija (4,90) BiH (9,50)

20.45: (1,50) Holandija (4,20) Poljska (6,75)

Subota

GRUPA 2

18.00: (11,0) Island (5,50) Engleska (1,28)

20.45: (4,60) Danska (3,60) Belgija (1,80)

GRUPA 3

20.45: (1,90) Portugalija (3,40) Hrvatska (4,30)

20.45: (5,10) Švedska (3,50) Francuska (1,75)



tagovi

Liga nacijareprezentacija HolandijeReprezentacija PoljskeRobert LevandovskiRonald Kuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara