Reprezentacija Francuske (©Reuters)
Reprezentacija Francuske (©Reuters)

Kalendar Lige 1 otkrio problem: Poslednje kolo sedam dana pre Mundijala, u Katar bez prijateljskih?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 15:21

Fifa nek se spremi da odgovara na kritike

Kalendar takmičenja pretrpan odavno, a Fifina odluka da organizaciju Svetsko prvenstva 2022. godine dodeli Kataru samo je dovela do novih komplikacija. Tolikih da će selektori učesnika Mundijala na turnir verovatno poći bez makar jedne prijateljske utakmice?!

Takav će slučaj sigurno biti u Francuskoj, pošto je, rasporedom za narednu sezonu predviđeno da se 15. kola Lige 1 igraju 12. i 13. novembra. I mada neće tako biti u svim zemljama, one sa najvećim klubovima – a tamo igraju svi francuski internacionalci – teško će uspeti da izbegnu ovakav scenario.

Izabrane vesti

Didije Dešan će sigurno biti pod glavoboljom. Mundijal u Kataru će se igrati od 21. novembra do 18. decembra, a selektor Trikolora će na igrače iz domaćeg šampionata moći da računa tek od 14. novembra. Samo sedam dana pre Svetskog prvenstva.

Što će reći da Dešan teško da će moći da zakaže neku prijateljsku, pa će na Mundijal ići sa dve septembarske provere: 22. i 27. septembra u grupnoj fazi Lige nacija. Naredne sezone ona će početi u junu sa četiri utakmice.

A tek kada se završi Mundijal kreću problem za fudbalere. Jer zbog zgusnutog rasporeda neće biti ni zimske pauze, pa će Liga 1 imati svoj “boksing dej” 28. decembra, a potom će još jedno kolo igrati 1. januara.

Vremena dakle neće biti ni za odmor, ni za slavlje, ko god da bude prvak.

Jesu odlično plaćeni, ali nije ni čudo što se Tibo Kurtoa nedavno obrušio na Fifu i Uefu rekavši da ni fudbaleri nisu roboti i da međunarodne organizacije zanima samo novac, a ne zdravlje igrača.



tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara