Kambijaso i Milito (©Reuters)
Kambijaso i Milito (©Reuters)

Kambijaso izgubio veru u Zlatnu loptu 2010: Kada sam video da Milito nije među 30, ništa mi nije bilo jasno

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.11.21. | 16:31

Još malo o priznanju za najboljeg igrača sveta

Da li je Lionel Mesi ili Robert Levandovski zaslužio Zlatnu loptu za 2021. verovatno će biti večita tema, poput one da li je bolji Mesi ili Ronaldo.

Mnogi poznati aktivni i bivši fudbaleri javili su se da komentarišu, a saznali smo i da ima onih koji su izgubili veru u prestižnu nagradu koju organizuje Frans fudbal od 1956. godine.

Izabrane vesti

18.30: (1.80) FIORENTINA (3.70) SAMPDORIJA (5.00)

Neki od njih su čuveni golman Iker Kasiljas i vezista Esteban Kambijaso. Španac je razočaran konkretno ovim primerom, odnosno izborom Mesija pre Levandovskog, dok je Argentinac digao ruke još 2010. godine.

Nije Kambijasa pogodilo što je Lionel Mesi bio najbolji i te godine (drugi od ukupno sedam puta), već to što Dijego Milito uopšte nije nominovan u sezoni u kojoj igrajući zajedno za Inter osvojili čuvenu Tripletu (Ligu šampiona, prvenstvo i kup Italije).

Argentinski napadač imao je u sezoni 2009/10. 22 gola u 35 mečeva Serije A, šest u 11 utakmica Serije A i dva u pet nastupa u Kupu Italije.

"Zvanično sam prestao da pratim ove individualne nagrade 2010. godine. Onog dana kada sam video da Milito nije među 30 nominovanih. Ne među pet ili deset, već 30. Ništa mi nije bilo jasno", rekao je Kambijaso gostujući u studiju italijanskog Skaj sporta.


tagovi

Esteban KambijasoZlatna loptaDijego MilitoLionel MesiRobert Levandovski

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara