Fudbaleri Kanade (©Reuters)
Fudbaleri Kanade (©Reuters)

Kanada bez Borjana, Dejvisa i Dejvida traži bod protiv SAD

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 22:00

Poslednji mečevi grupne faze Gold kupa u grupama A i B na programu su noćas. Derbi se igra u Kanzas Sitiju

Nije Kanadi neophodno da na golu stoji Milan Borjan da bi beležila dobre rezultate. Bez čuvara mreže Crvene zvezde Kanađani su uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Gold kupa, a u nedelju od 23.00 časova igraće meč za konačan poredak u grupi B. Ukoliko u Kanzas Sitiju ostanu neporaženi protiv domaćina prvenstva Severne Amerike, Sjedinjenih Američkih Država, biće prvi na tabeli i obezbediće sebi lakšeg rivala u četvrtfinalu, barem na papiru.

Nije Borjan jedini koji nedostaje selektoru Džonu Herdmenu. Iskusnom golmanu je dozvoljeno da odradi pripreme sa Zvezdom, kako bi bio maksimalno spreman za kvalifikacije za Ligu šampiona i početak sezone. Istu dozvolu dobio je i najbolji strelac Kanade, Džonatan Dejvid, koji je ostao u Lilu da se sprema za odbranu titule. Dejvid je na 15 mečeva postigao 16 golova za nacionalni tim.

Izabrane vesti

23.00: (1,80) SAD (3,60) Kanada (4,60)

Ipak, najviše fali Kanađanima Alfonso Dejvis, verovatno najbolji fudbaler Severne Amerike. Levi bek Bajern Minhena je planirao da nastupi na Gold kupu, ali je tokom priprema povredio skočni zglob. Posle toga se vratio u Nemačku, kako ne bi rizikovao da pogorša povredu i da bude spreman za početak Bundeslige.

Zbog svega toga Amerikanci su večeras favoriti. Domaća selekcija nije blistala na premjeri, mučila se protiv Haitija (1:0), ali je posle toga deklasirala Martinik sa 6:1. Sada traži sedmu pobedu nad Kanadom u ovom veku.

Ove dve selekcije su se sastale ukupno 11 puta, Kanađani su trijumfovali samo jednom, u oktobru 2019. godine u Ligi nacija sa 2:0, dok su tri meča završena rezultatom 0:0.

Amerikanci su izgubili samo jednu utakmicu od poslednjih 15 koje su odigrali. Prijateljsku, od Švajcarske, sa 2:1. Još su sa Velsom, takođe u pripremnom meču, odigrali 0:0, dok su na 13 susreta slavili. U tom periodu su osvojli pomenutu Ligu nacija, pobedom nad Meksikom u finalu posle penala, a ukupna gol-razlika na pomenutih 15 mečeva im je nestvarnih 50:10. Trinidad i Tobago je primio sedam golova od SAD, El Salvador i Panama po šest, Jamajka, Kostarika, Kuba, ali i Kanada po četiri…

Poslednji susret SAD i Kanade odigran je u novembru 2019. godine. Amerikanci su slavili sa 4:1, a tada je Borjan stajao na golu. Nije imao rešenje za Zardesa, dvostrukog strelca za Jenkije.

Pored SAD i Kanade u četvrtfinale su posle dva kola plasman obezbedili i El Salvador, Kostarika, Jamajka i Honduras. Meksiko i Katar su blizu toga da im se pridruže, ali ne smeju da izgube u poslednjem kolu od El Salvadora, odnosno Hondurasa.


tagovi

Gold KupReprezentacija Kanadereprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara