Dominik Samjuel i Osvaldo Rodrigez u prvom duelu (©AFP)
Dominik Samjuel i Osvaldo Rodrigez u prvom duelu (©AFP)

Kanadski Fordž juri minus dva i mesto u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.11.21. | 23:03

KONKAKAF liga: Severnoamerički predstavnik dočekuje u Hamiltonu Santos de Guapiles, koji ima 3:1 iz prvog susreta četvrtfinala

Istorija kuca na vrata mlađanog Fordža. Dvostruki uzastopni pobednik kanadske Premijer lige igra noćas revanš susret četvrtfinala KONKAKAF lige sa Santos de Guapilesom, koji je u Hamilton stigao sa prednošću 3:1 iz prvog duela (01.00).

Ekipa sa Tim Hortons Filda bori se protiv kostarikanskog predstavnika za najbolji plasman u drugom po rangu klupskom takmičenju u okviru Severne, Srednje i Karipske Amerike. Fordž ulazi u ovu utakmicu znajući da mora da postigne najmanje dva gola ako želi da ima bilo kakvu nadu da se domogne polufinala. Postigli su momci Bobija Smirniotisa vredan gol u gostima rano u prvoj utakmici, zahvaljujući kapitenu Kajlu Bekeru posle samo šest minuta, i iako im je ostatak meča teško pao, sada nisu pred nepremostivom preprekom. Pobeda ekipe iz Hamiltona od 2:0 bi je odvela dalje, a rezultat od 3:1 bi poslao meč u izvođenje jedanaesteraca.

Izabrane vesti

01.00: (2,40) Fordž (3,15) Santos de Guapiles (2,90)

Srećom po Kanađane, Fordž dočekuje rivala u dobroj formi. U subotu je demontirao HFX Vondererse sa 4:1 u Premijer ligi, dok nastavlja poteru u ligi za liderom Pacifikom, koji mu beži bod, ali ima i tri utakmice više. Pre toga Fordž je eliminisan od MLS ligaša Montreala u polufinalu kanadskog Čempionšipa, i to tek posle izvođenja penala. Narandžasto-beli su ostavili veoma dobar utisak protiv sastava koji igra daleko jače prvenstvo.

Smirniotis je etiketirao noćašnji okršaj sa Santosom kao najveći u istoriji kluba i očekuje mnogo "gladi" i želje od svoje grupe.

"Nije vaše pravo da učestvujete u ovom takmičenju. To je privilegija koja se stiče kada ste šampion, a ne znamo da li će to da se dešava svake godine. Ova takmičenja su važna. Kontinentalno takmičenje postalo je deo tkiva Fordža. Želimo da budemo sigurni da ćemo nastaviti dalje. Jedan od načina da to uradimo je da se pobrinemo za Santos i tako uđemo u Ligu šampiona", rekao je kormilar kanadskog tima.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Kao što je Smirniotis aludirao, Fordž ima odličnu šansu da se kvalifikuje za sledeću epizodu Lige šampiona u KONKAKAF zoni - za koju ulaznice dobijaju prvak KONKAKAF lige i još pet najbolje plasiranih sastava - što bi bilo još jedno ogromno dostignuće za klub koji je osnovan pre četiri i po godine.

Sa druge strane, i Santos će, naravno, biti spremni za ovu utakmicu - iz sličnih razloga. Nikada se nije kvalifikovao za Ligu šampiona. Bio je veoma blizu 2017. kada su ušao u finale Konkakaf lige i izgubio od Olimpije, a tada je samo šampion turnira imao mesto u većem takmičenju.

Tim Hortons Fild je bio domaćin mnogih zabavnih mečeva u protekle tri godine. Predstojeći sudar biće možda još jedan iz te edicije.


KONKAKAF LIGA - ČETVRTFINALE

Sreda

01.00: (2,40) Fordž (3,15) Santos de Guapiles (2,90) /prvi meč 1:3/

03.15: (1,87) Motagva (3,40) Maraton (4,00) /prvi meč 2:0/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KONKAKAF ligaFordž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara