Gelor Kanga i Dejan Stanković
Gelor Kanga i Dejan Stanković

Kanga od Stankovića dobio ukor pred isključenje

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.12.20. | 07:01

Posle grehova u Liberecu reprezentativcu Gabona biće potrebno vreme da zadobije poverenje šefa stručnog štaba

Ne kuburi sa povredom, na sreću svih nije inficiran virusom korona, ali reprezentativac Gabona Gelor Kanga nije bio u planovima Dejana Stankovića za dva poslednja prvenstvena meča, protiv Bačke i Metalca u Gornjem Milanovcu. Da se prvi deo sezone ne bliži kraju najzvučnije Zvezdino letnje pojačanje, bilo bi i dalje na „ignoru“ kod mladog šefa stručnog štaba srpskog šampiona. Razlog je jednostavan: serija grehova iskusnog veziste tokom boravka u Češkoj, koji su, na kraju, naterali Dejana Stankovića da Geloru Kangu napiše ukor pred isključenje. Prema saznanjima MOZZART Sporta Dejan Stanković i Gelor Kanga imali su verbalnu raspravu tokom poluvremena poslednjeg evropskog meča, a do razmioilaženja je došlo i po završetku utakmice. Tada je Kanga jako nervozan zbog izmene u 52. minutu odbio je da pruži ruku šefu stručnog štaba prilikom protokolarnog čestitanja, uz reči da će o svemu pričati kasnije, ili u Beogradu.

Kada se tome doda da je Gelor Kanga bio junak viralnog video snimka sa aerodroma Nikola Tesla tokom kojeg se sukobio sa pripadnicima granične policije...

Izabrane vesti

Ponašnje Gelora Kange pokvarilo je idilično raspoloženje kompletnom stručnom štabu posle serije odličnih rezultata. Do te mere da je Dejan Stanković na prvu loptu bio spreman na radikalan potez i definitivno odstranjivanje Gelora Kange iz takmičarskog tima... Vreme je prošlo, ali bivši as Intera i Lacija se još nije ohladio. Niti deluje da će se Stanković tako brzo ohladiti. Otuda Gelora Kange nije bilo u takmičarskom timu na poslednja dva susreta, iako crveno-beli kubure sa umorom posle paklenog rasporeda i 30 mečeva u prvom delu sezone.

Kada crveno-beli odigraju sutrašnji meč protiv Rada, status Gelora Kange biće jedna od najvažnijih tema odgovornih iz Ljutice Bogdana. Trener srpskog šampiona Dejan Stanković sigurno neće preći preko nekih stvari, svestan da bi ekspresnim pomilovanjem ugrozio atmosferu u svlačionicu i disciplinu unutar ekipe, ali... Sa druge strane Gelor Kanga je, posle odlaska iz praške Sparte, potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Uz veliku platu od 500.000 evra. Za crveno-bele bi bilo najgore da u ekipi imaju igrača koji nije u planovima trenera, a ima jedno od najvećih primanja u ekipi. Naravno, postoji uvek varijanta da Gelor Kanga bude prodat. Zvezda je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka odbila ponudu turskog Rizea vrednu dva miliona evra... Kanga je, gledajući igračke kvalitete, bio i ostao neophodan, ali...

Kada su se odlučili da ga angažuju i ispune želju velikog broja navijača, rukovodioci Crvene zvezde, predvođeni direktorskim tandemom Terzić-Mrkela, znali su da Gelor Kanga ima i tamnu stranu svoje ličnosti. Znali su da može da odluta i skrene u dekadentno i nekonvencijalno ponašanje, koje personifikuje temperament momaka sa afričkog podneblja. I da sve što donese na terenu, može da niveliše čudnim ponašanjem i reakcijama. I prethodnik Dejana Stankovića, Vladan Milojević imao je slične probleme. Reprezentativac Gabona je vrlo loše reagovao na izmenu na Emirejtsu protiv Arsenala, čak je uputio i pogredne reči prema klupi Crvene zvezde. Tada je bilo jasno da će otići i to sa velikom zaostavštinom. Jer je Gelor Kanga u srca fanova ušao antologijskim golovima protiv Sparte i Krasnodara.

Da bi se „ispeglao“ status Gelora Kange biće potrebno mnogo diplomatije, verovatno i kompromisa. Možda i javno izvinjenje Gelora Kange, mada Gabonac nije baš poznat kao ličnost koja voli da se umiljava.

Tokom prvog dela sezone, Gelor Kanga je odigrao 18 utakmica, postigao tri gola i upisao pet asistencija. Imao je vrlo dobar nastup u beogradskom meču protiv Genta, ali se u kontinuitetu očekivalo više. Odgovorni sa Marakane su nešto slabija izdanja Gelora Kange pravdali jakim ritmom, činjenicom da nije prošao pripreme, teškim putovanjima i virusom korona. I bili su ubeđeni da će u drugom delu sezone Kanga biti na znatno višem nivou.

Međutim, Dejan Stanković mu je zamerio nešto drugo. I veliko je pitanje da li će mu dati drugu šansu.... Olakšavajuća okolnost za Dejana Stankovića je što nije imao javni isput posle gostovanja u Češkoj, niti je upitan o statusu Gelora Kange. Znajuči njegov temperament moguće je da bi Stanković dao sličan odgovor kao Robert Prosinečki, kada ga je Milan Vilotić izbacio iz takta ponašanjem na letnjim pripremama 2012. godine.

Stanković nije javno obećao da više neće računati na Kangu, ali...



tagovi

Gelor KangaDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara