Kantvel, Buendija i Puki (©AFP)
Kantvel, Buendija i Puki (©AFP)

Kantvel, Arons i Buendija ne mogu da idu do leta, Norič juri džekpot od 190.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.01.21. | 13:19

Kanarinci planiraju da odbiju sve eventualne ponude za trojicu najvažnijih igrača kako bi obezbedili još jedan direktan povratak u Premijer ligu i ponovo uzeli ozbiljan novac

Suvereno gaze fudbaleri Noriča ka četvrtoj promociji u Premijer ligu tokom poslednjih deset godina, a da bi se taj cilj zaista ostvario kroz direktan plasman stručni štab i uprava Kanarinaca doneli su zajedničku odluku da odbiju apsolutno sve ponude koje budu dolazile za trojicu najvažnijih fudbalera.

Reč je naravno o Todu Kantvelu, Maksu Aronsu i Emilijanu Buendiji, koji su ujedno i najatraktivniji igrači Noriča na tržištu. Razlog je prilično jasan – osim ekspresnog povratka u englesku fudbalsku elitu, Norič želi da se na bankovni račun slije preko 190.000.000 evra na ime promocije!

Izabrane vesti

Procenjeno je da je to daleko više novca od onoga što bi Norič mogao da zaradi od eventualne prodaje pomenutog trilinga u ovom trenutku, kada na sebi imaju nakačenu etiketu igrača iz Čempionšipa. Logično, Norič želi da prvo obezbedi povratak u Premijer ligu, uzme novac i onda eventualno razmišlja o prodaji Kantvela, Aronsa i Buendije.

Kako Skaj Sport navodi, njih trojica su redovno na meti skauta iz Premijer lige, ali nijedan klub još nije dostavio zvaničnu ponudu.

Maks Arons je od septembra pod lupom ljudi iz Mančester junajteda, tokom prošlog prelaznog roka pominjao se čak i prelazak u Barselonu, ali se katalonski velikan ipak odlučio za Seržinja Desta. Norič Aronsa ceni na 25.000.000 evra.

Emilijano Buendija je trenutno u najboljoj formi i u subotu je doneo tri boda Noriču golom protiv Barnslija posle odličnog udarca iz voleja. Argentinac je zatresao mrežu sedam puta u Čempionšipu, a trener Kanarinaca Danijel Farke veruje da je Buendija ove sezone ključni igrač tima.

Buendija se nedavno pominjao kao rešenje za Mančester junajted, mada Independent tvrdi da zvaničnu ponudu sprema Arsenal. Mikel Arteta je navodno veliki poštovalac Buendijinih kvaliteta i imao je nameru da Norič namami tako što bi jedan deo obeštećenja pokrio novcem, a drugi ugovorom Džoa Viloka ili Risa Nelsona. Arsenal je već obavio inicijalne razgovore s agentima argentinskog veziste, ali na Kerou Roudu su preko njih poslali jasnu poruku da Buendija ne ide nigde. I pored toga na Emirejtsu planiraju da dostave ponudu, pa šta bude.

Norič za Buendiju traži minimum 45.000.000 evra, što je možda nerealno u ovom trenutku, ali ako bi ekipa održala formu i vratila se u Premijer ligu, imalo bi osnova da se možda razgovara o toj sumi.

Što se Toda Kantvela tiče, njega su još letos tražili Fulam i Lids, a izgleda da se interesovanje zadržalo i sada. Norič je tada tražio gotovo 35.000.000 evra za obeštećenje, ništa se nije mnogo promenilo ni sada, s tim što je pre nekoliko meseci Kantvelov odlazak sprečen prodajama Bena Godfrija Evertonu za bezmalo 30.000.000 evra i Džamala Luisa Njukaslu za oko 17.000.000 evra.

Polovina sezone u Čempionšipu je iza ugla, a Norič je usamljen na vrhu tabele sa četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Svonsi. Prelazni rok u Engleskoj traje do 1. februara. 



tagovi

NoričArsenalZimski prelazni rok 2021Emilijano BuendijaTod KantvelMaks Arons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara