Kazemiro (©Reuters)
Kazemiro (©Reuters)

Karager: Kazemiro padao dva puta, najgori njegov meč! Gakpo otkrovenje, nadao sam se Bajčetiću od starta

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.03.23. | 00:52

“Drugi gol je za Junajted bio ubitačan, Kazemiro nikome nije mogao da se približi”, konstatuje nekadašnji igrač Liverpula

U nedelju je Junajted na Enfildu bio razbijen u paramparčad, ispraćen je kući sa sedam golova u mreži. Ponedeljak je bio dan kada mu se Ostrvo podsmevalo, kada su društvene mreže preplavile doskočice poput “Erik seven Hag” i sličnih.

Bila je to i nova prilika da ustaljena garnitura kritičara kaže šta ima, da se baci u duboku analizu i upre prstom u krivca. Ili više njih. Džejmi Karager je poznat po tome da nikoga ne štedi, Kazemiro mu je bio na tapetu, imao je “brdo” zamerki, ali je i konstatovao ono što svi vide: kada Brazilac nije u elementu ili ga nema na terenu, Junajted puca po šavovima. 

Izabrane vesti

Nije bio pravi u derbiju, konstantno je kaskao i grešio u predaji pasova, i na sve to se povredio. Izašao je pre kraja utakmice, požalio se da ima bolove i postoji mogućnost da će propustiti duel sa Betisom u Ligi Evrope, što znači da bi tandem na sredini mogli ponovo da čine Fred i Skot Mektomini. Od toga će se dobrom delu navijača Mančestera dići kosa na glavi. 

I najgore od svega bilo bi da Erik ten Hag forsira, jer moglo bi to biti kontraproduktivno. Ispao je Kazemiro iz ritma, nije bio onaj koji “jede” čuvare. A, kada je tako - Junajted malo čemu ima da se nada. 

“Kazemiro je jedan od najboljih igrača u ligi ove sezone, ali je u derbiju bio jako loš. Igrač njegove klase ne bi trebalo da predaje loptu na način na koji je on to radio. Trebalo je da vodi računa o Harviju Eliotu... Drugi gol za Junajted je bio ubitačan. Kazemiro nikome nije mogao da se približi, dva puta je padao”, rekao je Džejmi Karager i nastavio: 

“Ovo je njegova najgora utakmica što se tiče dodavanja. Sve to pokazuje koliko je bitan za Mančester junajted. Izgubili su od Sitija bez njega, kada nije na nivo primili su sedam golova od Liverpula”.  

Da se Džejmi Karager pitao, utakmicu ne bi počeli Kodi Gakpo i Harvi Eliot, već Diogo Žota i Stefan Bajčetić. Drugačije je odabrao Jirgen Klop, zamisli mu se nisu poklapale sa konsultatnovim i - nije pogrešio. 

“Želeo sam da vidim Žotu i Bajčetića, ali mislim da je Klop napravio dobru stvar. Eliot i Gakpo su bili ključni. Kretanje Gakpa je bilo fantastično. On je za mene otkrovenje i znak da Liverpulova trojka može da procveta”.  

Kodi Gakpo ga je kupio na Enfildu protiv Junajteda, Mohamed Salah mnogo ranije. Crvene đavole obožava, redovna su mu mušterija, a u nedelju je sve podsetio kakva je klasa. I koliko Redsima fali da češće ove sezone pokazuje pravo lice. 

“Taj trenutak je bio ‘vau’. Sviđa mi se smirenost kod Salaha, on samo čeka, a onda ode. Trk je bio apsolutno fantastičan... I kakav finiš. Ne zaboravite koliko je pretrčao”, oduševljen je Džejmi Karager izdanjem kluba za koji je nekada nastupao u velikom engleskom derbiju.



tagovi

Džejmi KaragerKodi GakpoSrđan BajčetićMohamed SalahHarvi EliotKazemiroMančester JunajtedLiverpulPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara