Bruno i Entoni pred besnim navijačima Junajteda (©Reuters)
Bruno i Entoni pred besnim navijačima Junajteda (©Reuters)

Nevil i Kin besni na Bruna: Sramno izdanje za jednog kapitena

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.03.23. | 21:16

"Izgledao je kao da žali što trener njega ne izvodi iz igre", konstatuje nekadašnji bek Mančester Junajteda nakon debakla u velikom derbiju sa Liverpulom (0:7)

Po završetku trofejne ere Aleksa Fergusona usledio je težak period za navijače Mančester Junajteda. Godine potrage za strategom koji će dostojno zameniti čuvenog Škota učinile su da se osvajanje Liga kupa slavi kao da je pokorena Evropa. I jasno je zbog čega je crveno-crnim delom Mančestera zavladala euforija. Svi kojima je u srcu klub sa Old Traforda ponadali su se da je Erik Ten Hag taj koji će povesti Mančester Junajted ka vrhu engleskog, a onda i kontinentalnog fudbala.

Moraće, ipak, još da čekaju. Koliko dugo, videćemo, jer poraz u velikom derbiju sa Liverpulom nije bitno poremetio stanje na tabeli. Đavoli ostaju treći, sa četiri boda više i utakmicom manje od Njukasla, a imaju sedam bodova prednosti u odnosu na današnjeg protivnika. Vodeći dvojac Arsenal - Siti je poprilično udaljen i teško da su i najveći optimisti među navijačima Mančester Junajteda, uprkos eliminaciji Barselone u Ligi Evrope, osvajanju Liga kupa i pobedničkoj seriji u prvenstvu, verovali da bi njihov tim mogao u finišu sezone da se uključi u trku za titulu. Međutim, samopouzdanje je značajno poraslo i već se počelo sa maštanjem o sledećoj sezoni, a onda je usledio šok kakav teško da je iko mogao predvideti - debakl na Enfildu i sedam golova u mreži Davida De Hee.

Izabrane vesti

Reč je o najubedljivijoj pobedi Liverpula ikada protiv Mančester Junajteda. Sa ovih 7:0 nadmašen je rekord star duže od jednog veka, od 12. oktobra 1895, kada je bilo 7:1.

Jasno je, posle takvog rezultata, sledi bujica kritika i uvreda akterima iz redova gostujućeg tima. Poslednjih godina najglasniji u komentarima i analizama su nekadašnji saigrači Roj Kin i Geri Nevil.

Njih dvojica znaju kako je biti na vrhu, znaju kako se osvajaju trofeji, kao i šta znači nositi kapitensku traku Mančester Junajteda. Zbog ovog potonjeg nisu štedeli Bruna Fernadeša.

"Fernandešov govor tela je bio ništa drugo do sramotan. On je talentovan dečko, ali je i kapiten koji je mlatarao rukama i nije se vraćao u odbranu. Nije delovao kao neko koga biste voleli da imate u svojoj svlačionici", konstatovao je Kin.

Imao je Kin šta da poruči i drugim igračima.

"Osvojen je Liga kup prošle nedelje, bilo je mnogo slavlja i to, naravno, nikada ne bih zamerio timu. Ali, onda je došla utakmica protiv Vest Hema i kao da je došao cirkus u grad. Toliko se slavilo... Uvek sam bio oprezan prema tome kao igrač, pazio sam na druge i nisam se zanosio u slavlju jer nikada ne znate šta može sledeće da bude".

Krah Junajteda na Enfildu dogodio se tokom drugog poluvremena u kom je primljeno čak šest golova.

"Igrači su se sa pauze vratili nasmejani na teren. Gubiš 0:1 na Enfildu, a ti se šališ sa trenerom golmana i drugim članovima stručnog štaba. Ne sviđa mi se kada vidim takve gluposti", istakao je nekadašnji vezista.

Geri Nevil je bio još direktniji ka Junajtedovom kapitenu.

"Bruno Fernandeš se raspadao u drugom poluvremenu. U jednom trenutku je stajao na centru terena i izgledao kao da žali što trener njega ne izvodi iz igre. Mislim da je njegovo ponašanje u drugom poluvremenu bilo odvratno. Posebno za jednog kapitena, iako je cela ekipa u drugom poluvremenu bila sramna", smatra Nevil.

Bivši bek, ipak, veruje da će Ten Hag uprkos debaklu uspeti da nastavi pozitivnim putem.

"Moram da kažem da ovo nije bio uobičajeni nastup ovog tima. Siguran sam da će Ten Hag rešiti situaciju, kao što rešava i druge probleme", optimista je Nevil.


tagovi

Mančester JunajtedBruno FernandešRoj KinGeri NevilErik ten HagLiverpul

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara