Kardinale efekat: Milan ponudio Salemakersa + 25.000.000 evra za Nikola Zaniola

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 10:05

Rimljani odbijaju da prihvate, ali ostaje da se vidi da li će izdržati pritisak sa San Sira

Preuzimanje Milana od strane američkog biznismena Gerija Kardinalea odmah je pokrenulo priče o prelaznom roku i jačanju italijanskog šampiona za izazove koji ga očekuju u narednoj sezoni, iako je pred novim čelnicima Rosonera mnogo administrativnog posla, vezanog pre svega za produžetke ugovora direktorskom tandemu Paolo Maldini - Riki Masara.

Ipak, današnja Gazeta delo Sport objavila je da je Milan krenuo u ofanzivu na prvu zvezdu Rome Nikola Zaniola. Kako piše ovaj ugledni list, Rosoneri su ponudili obeštećenje od 25.000.000 evra, plus Aleksis Salemakers, međutim, sa druge strane je stigao negativan odgovor. Čelnici Vučice žele da sačuvaju svoj dragulj, ali ni to neće biti lagan posao, baš kao što nije bilo ni dosadašnje ubeđivanje Zaniola da produži ugovor koji mu ističe na leto 2024. godine.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, Milan je krenuo da vrši pritisak, došlo je do prvih indirektnih kontakata preko posrednika, a onda je usledila i zvanična ponuda. Milan je u ovom trenutku spreman da ide od cife od 30.000.000 evra, pa ostaje da se vidi da li bi ona mogla nešto konkretnije da promeni po pitanju raspoloženja čelnika Vučice.

Gazeta navodi da će u narednih nekoliko nedelja postati jasnije da li postoje uslovi da Zaniolo produži novi ugovor sa Romom. Ipak, sama činjenica da je Milan ušao u trku potvrđuje da Rimljani nemaju situaciju u potpunosti u svojim rukama.

Zaniolo je u Romu došao kao kusur za transfer Radže Najngolana u Inter u julu 2018. godine. Nerazuri su za veterana platili 38.000.000 evra obeštećenja, dok su na suprotnu stranu otišli Zaniolo i Davide Santon, čija je zajednička vrednost procenjena na 14.000.000 evra. Od toga je mladi vezista koštao 4.500.000 evra, a ubrzo se ispostavio kao najbolji Romin posao u protekloj deceniji.

Mladi fudbaler je svoj značaj za ekipu Žozea Murinja direktno demonstrirao u nedavnom finalu Lige konferencije, gde je golom doneo evropski trofej klubu iz Večnog grada.


tagovi

Nikolo ZanioloAleks Salemakers

Obaveštavaj me

Roma
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara