Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Karlo Ančeloti: Ja bih glasao za Benzemu, Vinisijusa, Kurtou, Kasemira, Krosa...

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 14:54

Italijan smatra da ne bi trebalo polemisati oko izbora najboljeg igrača godine

Real Madrid u sredu od 21.00 igra na svom stadionu protiv Atletik Bilbaa zaostalu utakmicu iz 9. kola Primere.

S obzirom na formu ekipa i Realovih šest uzastopnih pobeda, a Bilbaovih pet mečeva bez (četiri remija i poraz), jasno je da su igrači vodećeg tima španskog prvenstva veliki favorit u duelu sa osmoplasiranim gostima.

Izabrane vesti

Stoga, novinare na konferenciji za medije Karla Ančelotija više su interesovale njegove reakcije na jučerašnju dodelu Zlatne lopte nego predstojeći duel.

Sreda, 21.00: (1.50) Real Madrid (4.40) Atletik Bilbao (7.50)

Prvenstveno, da li bi Kilijanu Mbapeu pomogao transfer iz Pari Sen Žermena u Real kako bi ispunio svoju veliku želju i postao najbolji igrač planete.

"Naravno da igranje za veliki klub može pomoći. To je važna nagrada, ali je individualna. Nisam video Benzemu ili Kurtou da plaču jer je nisu dobili. Prihvatili su to bez problema", istakao je Ančeloti.

Upitan da li bi i on glasao za Lionela Mesija, koji je sedmi put izabran za najboljeg fudbalera sveta, ali po mnogima nepravedno zbog sjajnih partija i golova Roberta Levandovskog u proteklih godinu dana, Italijan je dao očekivan, diplomatski odgovor.

"Moja situacija je drugačija i ne bih mogao da glasam za igrača koji nije u Realu. Zato, ako bih morao da glasam, prvo bih za Benzemu, zatim Vinisijusa, pa Kurotu. Četvrti bi bio Kasemiro, peti Kros, šesti Kamavinga... Ali moram da poštujem izbor, Mesi jeste jedan od najboljih. Ali da sam ja glasao, to bi bilo za Benzemu", objasnio je Ančeloti.

Ogromno je iskustvo iza Karla Ančelotija. Brojne pobede, trofeji, ali i rad sa igračima različitih karaktera. Zato i nije želeo previše da širi priču oko Zlatne lopte i upušta se u raspravu da li ju je zaslužio Mesi ili Levandovski, već je na svako pitanje ponavljao - glasao bih za Karima Benzemu.

"Mora se pošteno gledati na ovaj izbor. Mesi je pobedio i on jeste i dalje veliki igrač. Ne treba ići dalje... Za igrače su individualne nagrade važne, ali i ako ih ne osvoje, ništa se neće desiti. Nadam se da će sledeće godine pobediti neko iz Reala. Benzema je imao sjajnu godinu iza sebe, ali je završio na četvrtom mestu. Nastaviće da igra motivisan da bude prvi", zaključio je Ančeloti.

Što se tiče utakmice sa Bilbaom, trener Madriđana je najavio da neće menjati tim samo da bi nešto menjao, već jedino ukoliko neki igrač ne bude bio spreman. Pisali su španski mediji da je Eden Azar ponovo povređen, ali ih je Ančeloti demantovao.

"Eden je dobro i odradio je sve treninge sa ekipom. Biće sa timom. Imao je stomačnih problema, ali ne i sa mišićem. Rodrigo, s druge strane, nije u najboljem stanju", dodao je.


tagovi

Karlo AnćelotiKarim BenzemaToni KrosTibo Kurtoa

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara